Frederic Ledent: “Het spel was minder, maar nu tellen de punten”

Frederic Ledent hield tegen Esperanza Pelt de nul. De doelman had dus twee redenen om gelukkig te zijn na de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

“Het doet deugd om thuis nog eens de 3 punten te pakken”, zegt Frederic. “Nu we winnen, sluiten we aan bij onze concurrenten. Anders was de kloof nog groter geworden.”

“De voorbije wedstrijden hebben we misschien beter spel gebracht, maar namen we geen punten. Dat het spel vandaag wat minder was, is jammer, maar nu tellen gewoon die punten.”

Hoe heb je de match in doel beleefd. Je stond niet echt onder druk?

“Neen, niet echt. Ik heb mezelf soms onder druk gezet, jammer genoeg. Ik deed het niet altijd even goed. Maar liever zo dan dat ik een wereldwedstrijd speel en we zonder punten achterblijven. Het doet ook deugd dat we nog eens de 0 kunnen houden hebben.”

“Tot de winterstop zijn er nog 2 matchen. Het is nu zaak om dit resultaat bevestigen, er twee keer in te vliegen en dan krijgen we in januari meteen na de winterstop een rechtstreeks duel thuis tegen Nijlen.”

Er kon nog eens gedanst worden, zagen we in de kleedkamer. Dat was lang geleden.

“De ontlading na de match was groot. Het frustrerende was dat we de voorbije weken goed speelden, maar weinig tot geen punten pakten. Dat kruipt toch ergens in je hoofd.”

“Nu heb je weer een goed gevoel en kun je positief geconcentreerd toeleven naar de volgende match op Helson Helchteren.”

Bekijk de video van de dansende kleedkamer op de Facebook-pagina van Racing Mechelen.