fbpx

“Blij dat de competitie begint”

De fenomenale eindsprint van vorig seizoen ligt nog vers in het geheugen en daar staat al een nieuwe competitie voor de deur. Racing bezoekt zondagnamiddag Termien, in Genk. Trainer James Van Vaerenbergh blikt vooruit.

Vrijdagavond 7 juni won Racing de interprovinciale eindronde op het veld van Oostkamp. Daardoor neemt groen-wit zijn plaats in het nationale voetbal dit seizoen opnieuw in. Zondagnamiddag 2 september moeten onze jongens het veld op voor jaargang 2018-2019. Eendracht Termien is de eerste tegenstander. Een zeer pittige opponent, met ex-profvoetballer Benji De Ceulaer als uithangbord.

Coach, zijn de batterijtjes opgeladen na een zwaar seizoen en voorbereiding met veel matchen?
James Van Vaerenbergh: “Als speler ben je altijd blij dat de voorbereiding achter de rug is en dat de competitie kan beginnen.”
“Het is een voorbereiding geweest met ups en downs. In sommige wedstrijden haalden we een goed niveau, maar in andere wedstrijden was het niet goed genoeg.”

Wat weet je van Termien? Hoe schat je de ploeg in?
“Termien is voor mij één van de titelkandidaten in onze reeks. Het is een ploeg met veel kwaliteiten. Ze hebben ervaring en het nodige talent in hun groep.”

Is iedereen bij Racing beschikbaar?
“Ledent, Stuyck, Van Dorst en Zoubeir zijn geblesseerd. Ledent (schouderoperatie, nvdr) en Zoubeir (heupproblemen, nvdr) zullen nog een tijdje aan de kant staan.”
“Van Dorst en Stuyck zouden volgende week kunnen aansluiten. Buiten die 4 spelers heb ik een volledige kern ter beschikking.”

Door twee aanwinsten (Olensky en Yagan) deze week is de kern uitgebreid, biedt dit voor jou een positief selectieprobleem?
“We spelen dit seizoen een reeks hoger en dan kan extra concurrentie geen kwaad. Het is beter positieve selectieproblemen te hebben dan dat je te weinig spelers hebt.”

Is de Racing-kern kwalitatief sterker dan die van vorig seizoen?
“Dat zal blijken op het einde van het seizoen. In het begin van het seizoen zijn het op papier allemaal goede spelers, maar een grondige evaluatie kun je pas later maken.”

Wat zijn je verwachtingen dit seizoen? Erin blijven = genoeg?
“Net zoals vorig seizoen bekijken we het van wedstrijd tot wedstrijd. We moeten zo snel mogelijk het behoud verzekeren en dan zien we verder wel wat mogelijk is.”

Coach en spelers, veel succes dit seizoen!
 Supporters, zondag op post in Termien!

Ter info: voor deze wedstrijd zijn de Voetbalwet en een restrictieperimeter van kracht. In dit artikel vindt u daar meer info over.