fbpx

Er speelt opnieuw een Yagan voor KRCM

Racing heeft in de laatste dagen voor de competitiestart naast David Olensky nog een tweede nieuwe speler in de A-kern opgenomen. Het gaat om Kevin Yagan, de jonge broer van ex-Racing-spits Ivan Yagan.

Kevin komt het offensieve compartiment van Racing versterken. Zijn budgetneutrale transfer is een opportuniteit voor groen-wit.

Kevin, kun je kort vertellen wie je bent?
“Ik ben Kevin Yagan, 20 jaar jong. Ik heb in de jeugd van Diegem gespeeld, waarna White Star Woluwe volgde. Vervolgens droeg ik twee seizoenen het shirt van Woluwe Zaventem. Daar schipperde ik tussen de beloften en de eerste ploeg.”

“Vorig seizoen speelde ik in 3e amateur voor FC Lebbeke, in de eerste ploeg. Ik ben een flankspeler. Ik kan zowel links als rechts uit de voeten, maar de linkerflank is wel mijn beste plaats.”

Wat zijn je kwaliteiten?
“1 tegen 1 ben ik sterk, ik ben snel en scoor vlot. Ik ben ook de man die voor assists moet zorgen.”

Hoe ben je op Racing terechtgekomen?
“Ik voelde me goed bij Lebbeke, maar het was wel ver rijden elke dag, met veel files. Ik woon in Etterbeek en in combinatie met mijn studie aan de VUB was die combinatie niet voor de hand liggend.”

“Daarom zocht ik een club die dichter bij huis lag en ben ik bij Racing uitgekomen. Ik heb de oefenwedstrijden tegen Temse en Grimbergen meegespeeld en die zijn goed verlopen.”

“Afgelopen dinsdag heb ik ook meegetraind, de trainer heeft er de zweep opgelegd (lacht). Fysiek heb ik nog een kleine achterstand, omdat ik de voorbije weken alleen getraind heb.”

“Na de eerste oefenmatch was ik heel moe, na de tweede ging het al veel beter. Als de coach me nodig heeft, kan hij zondag in Termien een beroep op me doen. Ik kan zeker een helft spelen.”

Jouw familienaam doet een belletje rinkelen bij de Racing-fans.
“Klopt, mijn oudere broer Ivan heeft enkele jaren geleden voor Racing gespeeld toen de club in tweede klasse speelde. Ik moet van hem de groeten doen aan alle groen-witten.”

“Ivan is na zijn periode bij Lierse overgestapt naar eersteklasser Eupen. Hij heeft het dus druk met trainen, maar hij zal zeker eens naar mij komen kijken zodra hij tijd heeft.”

Ben je zelf indertijd naar Ivan komen kijken?
“Ja. Ik was erbij toen jullie voor de beker in Genk gingen spelen en Ivan de penalty omzette, waardoor Racing met 0-1 won. Ook de match erna op Anderlecht heb ik gezien. En onder meer ook de competitiewedstrijd tegen OH Leuven.”

“Ik herinner me dat Racing veel vurige supporters heeft, dat het veld groot is en er op OVK een grote zittribune is. Er kwam in die tijd veel volk kijken.”

“De sfeer was goed en die is er nu nog altijd. Ik ben goed opgevangen door de andere spelers. Dat ik Nederlands spreek is natuurlijk een voordeel. Ik ben meteen geëintegreerd.”

Je spreekt inderdaad heel vlot Nederlands. Nochtans ben je eigenlijk Franstalig, niet?
“Ja, thuis spreken we Frans, maar ik ben altijd naar een Nederlandstalige school geweest. Daardoor spreek ik dus ook Nederlands.”

“Ik vind school heel belangrijk en daarom studeer ik nu ook verder aan de VUB, voor handelsingenieur. Ik wil wel hoog mikken in het voetbal, maar mijn grootste doel in het leven is dat diploma behalen.”

“Nochtans is het thuis al voetbal wat de klok slaat. Als kinderen praatten Ivan, mijn andere broer Ben (die bij Roeselare in 1B speelt, nvdr) en ik altijd over voetbal. Mijn broers leven echt voor de sport. Mijn doel is om er bij Racing een mooi seizoen van te maken.”

Kevin, van harte welkom bij groen-wit.
Maak er een spetterend seizoen van!