Voorzitter De Keersmaecker: “Aangenaam om te zien dat onze investeringen lonen”

Racing speelt volgend seizoen in 3e amateur. Na een vreemd seizoen volstaat de 2e plaats in de tussenstand om de promotie te mogen vieren.

Voor François De Keersmaecker is het een leuke binnenkomer als voorzitter. Op een moment dat het kalf vorig seizoen al zo goed als verdronken was en de degradatie naar 1e provinciale onafwendbaar was, kwam hij aan het hoofd van de club. Nu kan de voorzitter na zijn eerste volledige seizoen dus al meteen een promotie vieren.

Voorzitter, tevreden met de beslissing van de hogere instanties om het seizoen te beëindigen?

“Het was absoluut noodzakelijk dat er beslist werd over het vervolg van het kampioenschap.”

“En aangezien er weinig alternatieven waren, is dit de beste beslissing die genomen kon worden: een foto van het klassement op 12 maart en op basis daarvan de stijgers en dalers aanwijzen.”

“Nu weten alle clubs waar ze aan toe zijn, net als de supporters en natuurlijk ook de spelers. Want zij waren al enkele weken loopschema’s aan het volgen en zaten met veel vraagtekens, wat uiteraard ook verre van ideaal was.”

Racing verdient het ook om te promoveren, niet?

“Ik vind van wel, ja. Het was onze ambitie aan het begin van het seizoen en ook tijdens het seizoen, ondanks enkele nederlagen die we opliepen.”

“Wat ook mooi was: we wilden niet alleen onze wedstrijden winnen, ook de manier waarop we speelden, was belangrijk. Ik heb zeer mooi voetbal gezien dit seizoen.”

“We waren zeker bij de beste ploegen van de reeks, zo niet dé beste. Het is een terechte promotie, ook al hadden we het liever op het veld afgedwongen in die laatste wedstrijden. Maar goed, we zijn erbij, we zijn nu gerust en kunnen volop het nieuwe seizoen voorbereiden.”

Was het een noodzaak om te promoveren?

“Dat is veel gezegd. Het is niet dat Racing opgehouden was met bestaan als we in 1e provinciale gebleven waren, maar dan hadden we wel een kleine rem op onze groei gezet.”

“We hebben inspanningen geleverd om goeie spelers te halen en we hebben een evenwichtige kern uitgebouwd. Het is dan aangenaam om te zien dat dat zijn vruchten afwerpt en dat de investeringen lonen.”

Hoe heeft u het nieuws over de promotie gevierd, voorzitter?

“Ik heb veel berichtjes gekregen en mensen telefonisch gesproken. Het was toch even juichen natuurlijk!”

“Maar ik heb het zeer rustig gehouden, want wij leven hier strikt de regels van het coronatijdperk na. Mijn schoonmoeder is 97 jaar en woont bij ons in, zij behoort dus tot de risicogroep. Goed uitkijken is de boodschap.”

Wat wordt het doel van Racing in 3e amateur?

“Ik denk dat we iets verder mogen kijken dan naar puur het behoud. Het behoud afdwingen is het minimum minimorum. Onze ambities reiken verder.”

“Ik zeg niet dat we opnieuw meteen moeten promoveren, maar de linkerkolom moet haalbaar zijn en wie weet doen we dan wel mee voor de eindronde. In die optiek hebben we ook al enkele nieuwe spelers binnengehaald.”

Het is moeilijk om nu al in te schatten, maar zit er nog een promotiefeestje in?

“Het is zeer jammer dat we onze evenementen zoals Oscarpelouza 4 en het toernooi Fons Rooms moeten schrappen. Daar komt veel volk op af, dat valt nu allemaal in het water.”

“Maar zodra het kan zullen we zeker nog iets op poten zetten, afhankelijk natuurlijk van wat mag en niet mag. We willen alvast de supporters bedanken voor hun ongelofelijke steun dit seizoen. Daar moeten we iets voor teruggeven.”