KFC Helson-KRC Mechelen 0-4

Racing heeft op het veld van Helson de volle buit kunnen bemachtigen dankzij een doelpunt van Lothar Hens en liefst drie van “gelegenheidsspits” Bram Kerckhofs .

De wedstrijd begon vrij evenwichtig met een iets gevaarlijkere thuisploeg. De Racing defensie kwam gedurende de eerste 20′ echter niet direct in de problemen. Na 22′ kon Bram Kerckhofs de score openen en de bezoekers op een 0-1 voorsprong schieten. Nadien kwamen de groen-witten tot tweemaal toe goed weg bij evenveel doelpogingen van Helson die – gelukkig maar – de doelpaal troffen. Iets na het halfuur viel echter aan de overzijde een doelpunt, Hens bracht Racing op 0-2. Even voor de rust kwetste Mariën zich en diende zich noodgedwongen te laten vervangen door Dierickx. We gingen rusten bij een 0-2 tussenstand.

Na de hervatting dook Bram Kerckhofs in de 55′ alleen voor het thuisdoel op, hij besloot jammer genoeg op de uitgelopen doelman. Nadien was het even wachten op de volgende kans en die was voor Huysmans, zijn poging vloog echter naast het doel. In de laatste 10′ kon Bram Kerckhofs nog – binnen de tijdspanne van een paar minuten – zijn tweede en derde doelpunt van deze namiddag scoren en bracht zo de eindstand op een droge 0-4.

Met een 7 op 9 in de laatste drie wedstrijden is Racing nu hopelijk definitief gelanceerd. Volgende week zaterdagavond volgt de volgende opdracht thuis tegen KFC Nijlen, dat net als Racing 14 punten telt.