fbpx

“We zijn er nog niet, maar we zetten wel een klein stapje”

De 0-4 op FC Helson is een deugddoende overwinning voor Racing. Met 7 op 9 in zijn laatste 3 wedstrijden heeft groen-wit de aansluiting met de concurrentie gevonden.

Coach Chris Andries blikt met voldoening terug op de eerste overwinning van 2019.

Coach, je zette Bram Kerckhofs in de spits. Een opmerkelijke zet die zeer goed uitdraaide.

“Ik had op training al gezien dat Bram over de kwaliteiten beschikt die we nodig hebben in de spits.”

“Daarom had ik dat al eens uitgeprobeerd in de oefenwedstrijd op Hamme, net voor de winterstop. Daar is Bram twee keer voor de keeper gekomen en heeft hij één keer gescoord.”

“Vandaag heeft hij zijn waarde ook bewezen. Met Bram heb je als verdediger nooit gedaan. Hij is groot, sterk, beweegt goed, heeft een goeie trap en kan een doelpunt maken.”

“Zo’n spits hebben we nodig. Het was ergens een gok, maar niet omdat we niet zouden weten waar we mee bezig zijn.”

Wat vond je van de wedstrijd?

“We hebben ook wel een tikkeltje geluk gehad. In de eerste helft was het gelijkopgaand. Maar na de rust zijn we niet meer in de problemen gekomen en hebben de jongens hun taak prima gedaan.”

“We zijn er nog niet, maar we hebben nu wel een klein stapje gezet. Vooral voor het moreel en de kracht binnen de ploeg is het belangrijk dat je hier in Houthalen 3 punten pakt.”

Zijn we gelanceerd?

“Dat zullen we volgende week zien. Zoals voor het weekend gezegd is elke wedstrijd die we spelen een finale. We zullen nog finales verliezen, maar dat zullen er echt niet te veel mogen zijn.”

“Zelf heb ik nog geen enkele keer naar het klassement gekeken. De inzet en de mentaliteit op het veld, daar kijk ik naar. Als die er elke week zijn – zoals vandaag – dan hebben wij een goeie ploeg en dan zullen we ons redden.”