“Elke wedstrijd is nu een finale!”

Zondag moet Racing opnieuw aan de bak na een kort winter intermezzo van een tweetal weken. De uitgestelde competitiewedstrijd op Helson staat dan immers op het programma.

We blikken met onze T1 Chris Andries vooruit op deze confrontatie.

Coach, na de winterstop volgt zondag de inhaalwedstrijd op Helson. Zal je hiervoor een aantal spelers kunnen recupereren?

“Nee zeker en vast niet, integendeel zelfs, op de training van donderdagavond ontbraken Hens, Hmouda, Yagan en Stoffels wegens ziekte. Janssens was afwezig wegens schoolverplichtingen en Stuyck en Luckermans zijn nog steeds gekwetst.”

“Het wordt zondagnamiddag zoeken en behelpen.”

We gaan een week vroeger moeten hervatten, is deze verkorte winterpauze geen nadeel? 

“We hebben een kortere winterstop gehad en of dat een voordeel of nadeel is daar kan ik op dit moment niet op antwoorden, dat wordt afwachten.”

Heeft de spelersgroep het ontgoochelende resultaat van de vorige competitiewedstrijd tegen Termien goed verteerd?

“De wedstrijd tegen Termien is zeker verteerd, we hebben nadien een goede oefenwedstrijd op VW Hamme gespeeld en dat geeft toch hoop.”

Wat mogen we van de wedstrijd zondagnamiddag verwachten?

“Het zal zeer zwaar worden met al die afwezigen, onze tegenstrever heeft bovendien meerdere spelers met 1ste en 2de klasse ervaring. Maar de training donderdag was scherp en elke wedstrijd is nu een finale voor ons.”