Matchwinnaar Senne Goossens: “Ik wist naar welke hoek de penalty ging”

Racing keerde zaterdagavond met een 1-2-overwinning huiswaarts. Doelman Senne Goossens eiste een hoofdrol op in de Mechelse driepunter.

“We wisten dat Lebbeke een sterke thuisreputatie heeft en dat het een moeilijke wedstrijd zou worden”, opende Senne zijn babbel na de wedstrijd.

“We wisten ook dat Lebbeke vooral lange ballen hanteert richting hun grote nummer 23 vooraan.”

“In de eerste helft konden we dat heel goed oplossen met Jens De Paepe. Hij was wat ziekjes en werd na de rust gewisseld. Zijn vervanger Arne Knollenburg heeft het nadien even goed gedaan.”

In de eerste helft pakte jij een strafschop. Was het er eentje?

“Ik was vooral op de bal aan het letten, dus kan ik het niet 100% goed inschatten.”

“Ik denk dat Jens De Paepe en de spits van Lebbeke elkaar vast hielden. In die fases letten de refs vaker op de verdediger dan de aanvaller en dus ging de bal op de stip.”

Jij pakte hem knap!

“Vorig jaar hebben we hier ook een penalty tegengekregen. Dezelfde speler trapte hem naar dezelfde kant en twee weken geleden tegen Rupel Boom trapte hij zijn penalty opnieuw naar die hoek.”

“Dus was ik gewaarschuwd. En jawel, ook nu trapte hij naar dezelfde kant.”

Racing speelde een sterke 2e helft en toch was het nog even spannend op het einde. Hoe beleefde jij dat in doel?

“Wij hebben echt wel geprobeerd om te voetballen en dat is ons goed gelukt. We kwamen verdiend op 0-2 en 20 minuten voor tijd viel vanuit het niets de 1-2.”

“Op den duur was het bij Lebbeke alles of niets. Wij konden dan op de counter spelen en proberen nog wat kansjes te versieren, maar scoren lukte niet meer. Daardoor bleef het spannend tot de 90e minuut.”

En toen moest jij nog uitpakken met een knappe save aan de tweede paal. Hoe raakte je nog bij die bal?

“De voorzet kwam en ik vond het niet het moment om uit te komen, dus bleef ik op mijn lijn staan en zette ik me een beetje naar rechts, waardoor het voor de spits lastiger werd om te scoren.”

“Hij kopte en vanuit mijn positie heb ik die save nog kunnen doen. Als je die bal pakt, dan weet je: de drie punten zijn voor ons vandaag…”

Je mag jezelf matchwinnaar noemen, niet?

“Ik denk dat ik dat misschien wel mag zeggen, met die penalty en die bal op het einde. In de eerste helft heb ik ook enkele goeie reddingen moeten verrichten.”

“Je spreekt in elk geval met een gelukkige doelman (lacht). Het is veel leuker om hier nu zo te spreken dan na een nederlaag.”

Racing blijft mooi 2e, hoe zie jij het evolueren?

“We moeten voortdoen zoals we bezig zijn. Met dezelfde drive en passie van de laatste twee matchen. We gaan er allemaal voor, en zo boek je resultaten, zeker met deze ploeg die technisch zeer goed is en mooie aanvallen op de mat kan brengen.”

Zaterdag speelt Racing thuis tegen Hasselt. De loketten moeten gesloten blijven, er is alleen een voorverkoop. Heb je nog een oproep voor de supporters?

“Het is heel belangrijk dat de supporters massaal een kaartje kopen. Dat kan bij Tamara in het chalet en online. Hopelijk komt er veel volk, zodat we er een mooi voetbalfeest van kunnen maken en deze flow kunnen aanhouden.”

Lees ook:
koop jouw ticket voor Racing-Hasselt online of komende week in het chalet

SHP
SHP