“De volgende drie matchen zullen onze koers bepalen”

Racing Mechelen neemt het zondagnamiddag op tegen KFC Turnhout. Na overwinningen tegen SK Londerzeel en Jong KV Mechelen zoekt groen-wit een derde opeenvolgende driepunter.

Met de 8e plaats in de rangschikking, op amper 6 punten van leider Sporting Hasselt, doet Racing het zeer goed in zijn eerste seizoen in 2e amateur.

Vorige week kon de club een mooi akkoord in het stadiondossier voorstellen en enkele dagen later won onze 1e ploeg op het veld van Jong KV met 0-1.

De vraag is of Racing zondag tegen Turnhout een verlengstuk kan breien aan die positieve spiraal. Dat vragen we aan Greg Vanderidt.

Coach, heb je nog nagenoten van de derby?

“Ik zal niet ontkennen dat ik zondagavond met een zalig gevoel naar huis ben gereden.”

“We hebben er echt alles aan gedaan om elke aanwezige Racinger blij en fier te maken en dat is gelukt. Daar zijn we enorm trots op.”

Was er nog een feestje zondag na de match?

“De terugkomst in het OVK-stadion zal nog lang bij blijven, de sfeer was ronduit geweldig.”

“Of de derby nu uit onze hoofden is? Ik had deze week toevallig een gesprek met ex-Racing-kapitein Tim Scheers. Hij vertelde me dat Racing in het verleden na winst in belangrijke wedstrijden altijd een mindere periode kent, een soort decompressie.”

“Daar hebben we het deze week dan ook over gehad, over het drieluik dat ons te wachten staat: Turnhout, Lebbeke en Beerschot. Die drie wedstrijden zullen bepalen welke koers we dit seizoen gaan varen.”

“De overwinning Achter de Kazerne zal enkel nuttig geweest zijn als we daar de volgende weken een vervolg aan kunnen breien.”

Wie mis je zondag tegen Turnhout?

“Nu komt het slechte nieuws: Jens Heyvaert is geschorst, Jerko Guldix test zaterdag nog een laatste keer, maar we nemen sowieso geen risico met hem.”

“Voor Arne Knollenburg komt deze wedstrijd te vroeg. Hij zal volledig aanpikken vanaf volgende week. Nesta Vallez is nog een 2 à 3-tal weken out.”

“Verder is er dus ook slecht nieuws over Max Van der Brempt. Max heeft de voorste kruisband in zijn knie gescheurd. Hij zal over 6 weken geopereerd worden en zal net als Dean Doncos moeten revalideren.”

“We blijven niet gespaard van pech, als je ziet dat we tot nu toe nog nooit op zijn sterkst stonden door blessures of schorsingen.”

Misschien kunnen de Racing-fans zondag mee het verschil maken?

“Turnhout zal sowieso een taaie brok worden. Verleden seizoen pakte Racing tegen hen 1 op 6 en de huidige kernen van beide teams zijn niet drastisch veranderd…”

“Onze jongens gaan dus alle steun kunnen gebruiken van onze supporters. Vorige week waren onze fans alweer indrukwekkend, we hopen zondag op dezelfde steun.”

Veel succes zondagnamiddag tegen Turnhout, Racing!

Supporters, opgelet: de match begint al om 14u.

De poorten van OVK openen rond 12u30.

Lees ook:
de loketten moeten dicht blijven, koop nu online jouw ticket voor de match tegen Turnhout
zaterdagnamiddag is er tussen 14u en 16u nog een fysieke verkoop in het chalet
CTD Taxi sponsort zondagnamiddag de matchbal tegen KFC Turnhout
schrijf je in voor de Racing-mossel-tweedaagse op 25 en 26 november