Sterk Racing laat de overwinning glippen tegen Turnhout

Racing is zondagnamiddag op een 2-2-gelijkspel blijven steken tegen KFC Turnhout.

Na de overwinningen tegen SK Londerzeel en Jong KV Mechelen begon Racing met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen Turnhout.

De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Gregory Carrez vond Kurt Weuts in de 16 met een pass over de grond, Kurt mikte naar de verste hoek, maar zijn trap belandde jammerlijk op de paal.

Turnhout kreeg geen vat op het combinatievoetbal van Racing en keek net voor het halfuur tegen een 1-0-achterstand aan. Nick Spaenhoven schudde op links een hoge voorzet uit zijn schoenen, de teruggekopte bal kwam voor de voet van Kurt Weuts, die in het dak van het doel besloot: 1-0.

Met die score gingen we de rust in, al maakte Racing aanspraak op de 2-0 en misschien wel 3-0.

De tweede treffer viel dan toch snel na de rust. Hatim Akarom bediende Gregory Carrez in de box, Gregory borstelde de bal heerlijk de verste hoek: 2-0.

Turnhout leek uitgeteld, maar niets was minder waar. De eerste aanval na de 2-0 leverde de ploeg van trainer Dave De Herdt de aansluitingstreffer op. De ref zag een duwfout van Nick Spaenhoven en trakteerde Racing op een dubbele sanctie: rood voor Spaenhoven en een penalty voor Turnhout. Wils zette de strafschop om: 2-1.

Racing was nog niet goed van dat doelpunt bekomen of de bordjes hingen twee minuten later al in evenwicht. Coeckelberghs kopte aan de tweede paal de 2-2-gelijkmaker binnen.

Met 10 tegen 11 stond Racing voor een zware opgave. Maar toch nam groen-wit de match gaandeweg opnieuw in handen. Dat leverde weer kansen op, ook met afstandsschoten , maar geen treffer.

Toen de bal tegen de hand van een Turnhout-speler botste, claimde Racing een strafschop, maar de scheidsrechter ging er niet op in.

Nadat een Turnhout-speler in de 16 van Racing te fors was doorgegaan op doelman Senne Goossens, moesten ook de bezoekers met 10 man voort. Het was het sein voor Racing om nog een tandje bij te steken, ondanks het dreigende gevaar van de Turnhoutse counters.

Met de steun van het fanatieke thuispubliek leek het slotoffensief van Racing op de valreep de drie punten op te leveren.

In een zoveelste aanval leek een schot van Racing over de lijn, maar de ref liet doorspelen. Toch was de fase niet voorbij en na een overtreding van Turnhout ging de bal dan toch op de stip. Sabri Hmouda, weer aan een beresterke match bezig, ging achter de bal staan, maar trapte jammer genoeg over. Zo bleef het 2-2.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, Kerckhofs, De Paepe, Akarom, Robert (60′ Guldix), Hmouda, Mrani, Carrez, Ventôse en Weuts.

Doelpunten: 28′ Weuts 1-0, 54 Carrez 2-0, 58′ Wils 2-1, 60′ Coeckelberghs 2-2

Gele kaart voor Racing: Mrani

Rode kaart voor Racing: 57′ Spaenhoven