Zwak Racing geeft de drie punten cadeau aan Berchem

Racing is er niet in geslaagd de overwinning te bemachtigen bij Berchem Sport. De geel-zwarte leeuwen haalden het met 2-1.

De wedstrijd werd voorafgegaan door twee mooie momenten. Eerst ontrolden fans van Berchem en Racing een spandoek in groen-wit en geel-zwart, met daarop de tekst: “Nr 24- Traditie vergaat nooit – nr 28”.

Meteen daarna volgde een minuut stilte voor de recentelijk gestorven Jef Walravens, een Berchem-supporter in hart en nieren. De minuut werd gevolgd door een applaus vanuit beide supportersvakken.

De meegereisde Racing-fans, een 350-tal in totaal, werden meteen na de aftrap op hun wenken bediend. Bij Berchem stond het achterin nog niet goed toen Gregory Carrez zich doorzette en Kurt Weuts de 0-1 op een dienblaadje aanbood.

Racing ging door op zijn elan. Zo waagde Yasin Mrani een tweetal minuten later zijn kans, maar zijn schot vloog een halve meter naast.

Gaandeweg kwam Berchem Sport meer in de wedstrijd. Eerst op de counter, daarna door het spel zelf richting te geven. Toen een bal tegen de paal botste en voor de voet van een Berchem-speler viel, moest Senne Goossens zijn kunnen tonen.

Maar grote kansen wist Berchem niet te versieren. Racing leek de match onder controle te hebben en zag een tweede knal van Mrani net voor de pauze in het zijnet belanden.

Racing leek de match helemaal onder controle te hebben, maar toch kantelde het spelbeeld. Berchem schoof wilskrachtig op en bij Racing wilde het voetballend niet meer lukken.

Net voor het uur gebeurde het onvermijdelijke: Berchem maakte er 1-1 van. Volgens velen, bij Berchem incluis, werkte Racing de bal op de lijn weg, maar de ref zag er een doelpunt in.

Er kwam geen beterschap in het spel van Racing en ook een van de lichtmasten van Berchem had betere tijden gekend. Door een panne besliste de ref de match stil te leggen. De herstelling duurde zo’n halfuur.

De lange onderbreking bood voor Racing geen soelaas. Met nog een kwartier op de klok ging het zowaar van kwaad naar erger toen een Berchem-speler neerging in de Mechelse 16 en Nick Spaenhoven met rood van het veld moest. Cobos trapte de penalty binnen: 2-1.

Het kalf was verdronken. Racing kon geen vuist meer maken en moest met een nederlaag naar huis.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, Kerckhofs, De Paepe, Akarom, Hmouda, Heyvaert (88′ Knollenburg), Mrani (70′ Harrou), Carrez, Ventôse (88′ Guldix) en Weuts.

Doelpunten:
3′ Weuts 0-1,
56′ Nieman 1-1,
82′ Cobos 2-1 (pen)

Gele kaarten voor Racing: De Paepe, Kerckhofs, Mrani, Spaenhoven (2x), Goossens