Coach Greg voor streekderby Berchem-Racing: “Hoop op grote Racing-opkomst”

Zondagnamiddag speelt Racing op het veld van Berchem Sport. Het is een leuke affiche tussen twee echte traditieclubs uit de provincie Antwerpen.

Na de deugddoende overwinning vorig weekend tegen Jong Beerschot neemt Racing het dus opnieuw op tegen een team uit Antwerpen.

Berchem Sport sloot zich in 1908 aan bij de KBVB. Stamnummer 28 met de geel-zwarte kleuren speelde – net als Racing – ettelijke jaren op het hoogste niveau in 1e klasse, vooral in de jaren 40, 50 en 60.

In 1987 speelde Berchem voor het laatst in 1e klasse. Het parcours met Racing is min of meer gelijklopend.

Met Greg Vanderidt blikken we vooruit op deze ongetwijfeld leuke wedstrijd.

Coach, eerst nog over Jong Beerschot: ineens vielen er 5 goals bij ons. Heb je daar een verklaring voor?

“Daar is nooit een verklaring voor, maar zoals de voorbije weken ook al aangehaald: er wordt zeer scherp getraind. Vroeg of laat volgt de beloning tijdens de wedstrijd. Dat is tegen Beerschot gebeurd.”

Dries Ventôse, een van de publiekslievelingen, scoorde 2 keer. Is er een last van Dries zijn schouders gevallen?

“Dries weet welke waarde hij voor de ploeg heeft. Hij is echt een zegen voor een trainer, hij werkt zich te pletter voor de ploeg en dat wordt enorm gewaardeerd. Dat hij dan scoort, zelfs twee keer, is lekker meegenomen.”

Wie mis je zondag in Berchem? 

“Jerko Guldix heeft nog lichte hinder van een verzwikte enkel. Er staat een vraagteken achter zijn naam.”

“Nesta Vallez maakt vrijdagavond zijn eerste minuten met de beloften om hem volledig fit te krijgen na de winterstop.”

Wat verwacht je van de match in Berchem?

“Berchem heeft zich stevig herpakt na een mindere start. Ik zag hen tegen Turnhout en toen waren ze razend efficiënt. Het is een stevige ploeg die ook over wat individueel talent beschikt.”

“Van Racing-kant hoop ik op een grote opkomst. Het is al meermaals gebleken dat onze supporters het verschil kunnen maken en onze jongens op het veld vooruitduwen.”

Racingers, de match zondag is om 15u. 

Ter info een tekstje vanop de Facebook-pagina van Berchem over deze wedstrijd:

“Het zijn bewogen tijden geweest voor geel-zwart. Niet enkel komt er deze zondag een monument op bezoek, er is er ook eentje van ons heengegaan enkele dagen geleden. Een dubbele reden dus voor de Berchem-spionkop om haar beste beentje voor te zetten en om beide monumenten een gepast saluut te geven.”

“De nodige voorbereidingen worden daarvoor getroffen en we zouden graag een warme oproep lanceren aan alle supporters om op tijd naar het Rooi af te zakken zodat de staantribune om 14u45 vol staat.”

Het monument waarvan sprake bij Berchem is de legendarische supporter Jef Walravens, bijgenaamd “de opperleeuw”. Vorig weekend is Jef op zijn 85e overleden. Jef stond bekend als “de man met de Berchem-vlag, de man die er altijd was en zou zijn.”

Lees ook:
ticketinfo voor Berchem-RC Mechelen