Zondag brengt Racing in Gierle hulde aan Luc Leys

Zondag is het precies 10 jaar geleden dat Luc Leys ons ontvallen is.

Luc Leys begon te voetballen in zijn eigen streek, bij VC Gierle. Gierle is een deelgemeente van Lille in de Kempen.

In 1978 streek Luc neer op OVK. Hij zou liefst 11 jaar voor Racing spelen. In die jaren scoorde hij aan de lopende band als centrumspits en kroonde hij zich tot topschutter in tweede klasse.

Toen Racing eind jaren 80 na lange jaren weer in 1e klasse uitkwam, droeg Luc in 1988-1989 zijn steentje bij aan het behoud. Na dat seizoen vertrok hij naar Germinal Ekeren, toen een subtopper in ons land. Na 2 jaar Ekeren zette hij een stapje terug bij KFC Tielen, waar hij in 1994 stopte als voetballer.

Luc bleef in het voetbalwereldje actief en ging meteen aan de slag als trainer. Eerst van Gierle, daarna van Heist, Turnhout, Willebroek-Meerhof, Londerzeel en Cappellen. In november 2009 keerde Luc dan uiteindelijk terug naar Racing, waar hij het eerste elftal onder zijn hoede kreeg.

Jammer genoeg overleed Luc na een slepende ziekte een half jaar later, op 28 juni 2010.

Memorial Luc Leys in 2015

De Racingers zullen Luc Leys nooit vergeten. Zo werkte onze club in 2015 mee aan de Memorial Luc Leys, op een mooie zaterdagnamiddag in Gierle.

Daar kwamen heel wat Racingers, ex-Racingers, ex-ploegmaats, familie, vrienden en vriendinnen van Luc bij elkaar. Er werd een wedstrijdje gespeeld en een glas gedronken ter ere van de geweldige man die Luc was.

Nu zondag herdenken we Luc 10 jaar na zijn overlijden op de begraafplaats van Gierle. Om 10.30u zullen enkele bestuursleden van Racing een bloemstuk neerleggen.

Iedereen die Luc op die manier mee wil herdenken, is – met respect voor de huidige coronamaatregelen – van harte welkom.

Adres:
– Brulens 58 in Gierle