Zaterdag (dames)fuif op Racing: “Er samen een leuke avond van maken”

Zaterdagavond heeft iedereen een goeie reden om wat langer te blijven plakken. De Racing-dames geven immers een fuif in het chalet waar iedereen van harte welkom is.

De vrouwenploeg van Racing zag anderhalf jaar geleden het levenslicht toen Femke Van Staeyen en Jolynn Cuylle naar het bestuur stapten met het idee een damesteam op te richten.

Zo gezegd, zo gedaan. In korte tijd groeide het idee uit tot een (h)echte ploeg en spelen de vrouwen sinds dit seizoen zelfs al competitiewedstrijden.

“We zijn met een 10-tal vrouwen begonnen, momenteel hebben we zo’n 18 dames in onze ploeg”, zegt Femke Van Staeyen.

“We trainen twee keer per week, op maandag en donderdag. In ons eerste jaar speelden we af en toe oefenwedstrijden, dit seizoen zijn we gestart in de REDAVO-competitie.”

“Deze competitie is onderverdeeld in 2 reeksen: oost en west. Wij spelen in de oost-reeks, met in totaal 14 ploegen. In het begin kregen we bijna elke week “een pandoering”, maar de laatste maanden zijn we sterker en sterker. Als we verliezen, is het meestal met nipte cijfers.”

“Het belangrijkste voor ons team is plezier maken”

Met hun vrouwenteam geven de Racing Ladies de club een frisse uitstraling: op Racing zijn vrouwen niet alleen welkom om jeugdwedstrijden of matchen van de eerste ploeg bij te wonen, maar dus ook om zélf te voetballen.

“Het voornaamste doel met ons team is plezier maken, maar winnen is natuurlijk altijd extra leuk”, zegt Femke. “We zijn vooral een heel hecht team, met zowel vrouwen die over voetbalervaring beschikken als vrouwen die voor de eerste keer een bal aanraken.”

Ook opvallend: de vrouwen steken zelf de handen uit de mouwen om inkomsten binnen te halen en daardoor hun team, met de steun van het bestuur, zélf uit te bouwen.

“We brengen geld in het bakje door kalenders te maken, steunkaarten te verkopen voor onze fuif, het kerststandje van Racing open te houden op de Mechelse kerstmarkt, enzovoort. Al wat we kunnen doen, doen we met veel plezier.”

“Er samen met de fans een leuke avond van maken”

Zaterdagavond, vanaf 23u na de match tegen Antonia, organiseren de vrouwen in het chalet hun eerste fuif.

“Alle speelsters zullen aanwezig zijn. We kwamen op dit idee na een match van de eerste ploeg, omdat een fuif na een thuiswedstrijd volgens ons toch voor meer volk zal zorgen dan dat we dit bijvoorbeeld op een vrijdagavond na een wedstrijd van onszelf zouden doen.”

“Het is de bedoeling om er samen met alle supporters van Racing een toffe, leuke avond van te maken.”

“Ik wil daarbij graag de eerste ploeg bedanken om ons te steunen door bijvoorbeeld kalenders en steunkaarten te kopen. Die jongens zijn ons na een training van hen op vrijdagavond ook al eens komen aanmoedigen in een match. Dat werkte echt motiverend.”

“Sinds vorige week hebben we een nieuwe peter: Dean Doncos. Dean heeft het peterschap zonder aarzelen aanvaard. Hij zal zaterdag ook aanwezig zijn op de fuif. Ook willen we Racing-supporter Yoni al bedanken, want hij komt gratis voor ons de leukste plaatjes draaien.”

Femke met peter Dean:

Ter info: iedereen kan de volgende dagen en ook zaterdag uiteraard een steunkaart kopen van de Racing Ladies. Eén kaart kost 5 euro.

Wie die kaart zaterdagavond tussen 23u en 24u aan één van de speelsters laat zien, krijgt daarvoor een gratis drankjeton in de plaats.

Kom naar de fuif:

Ruimte voor externe advertenties: