“Op 7 maart brengen we ondernemers op Racing met elkaar in contact”

Op 7 maart organiseert Racing zijn allereerste business-evenement. We verwachten veel volk op de eerste editie van deze netwerk-avond.

We trappen de avond om 17u op gang in de hippe event-locatie Wagenoord, recht over het Oscar Vankesbeeckstadion.

“Op 7 maart gaan we met Racing het begrip “netwerking” in de verf zetten. Ondernemers zijn immers een belangrijke doelgroep van een voetbalclub”, zegt Racing-bestuurder Michel Vanstallen.

“Op Racing zijn we alles van onderuit aan het opbouwen en willen we stap voor stap groeien. Dat is een verhaal van de lange termijn waarbij we op elk niveau steeds meer mensen willen betrekken in ons project.”

“Sponsoring is daarbij een van de grote prioriteiten, want dankzij hun sponsoring ondersteunen ondernemers en bedrijven de sportieve en maatschappelijke doelen van een club.”

“Daar staat tegenover dat een club iets teruggeeft aan die sponsors door een stevig netwerk te bouwen waarin die bedrijven en ondernemers elkaar leren kennen en zo ook zaken met elkaar kunnen doen.”

“In die optiek moet je het event op 7 maart bekijken: we brengen met Racing al veel mensen samen, maar we willen die kring nog groter maken, voor elke doelgroep. We zijn ervan overtuigd dat we commercieel nog veel kunnen groeien, ook al hebben we het voorbije jaar al een stevige groei kunnen realiseren.”

“Het meest zichtbare effect van die samenwerking met bedrijven is de sponsoring langs ons hoofdveld en onze jeugdterreinen, net als advertenties op onze eigen (sociale) media. Er zijn in korte tijd zeer veel sponsors bijgekomen, getuige de boarding in ons stadion. Maar hier willen we het niet bij laten, want we gaan niet op onze lauweren rusten.”

“Niet alleen geld voor te duur betaalde vedetten”

Racing heeft drie grote pijlers in zijn beleid: een gezond ambitieuze eerste ploeg, een bloeiende jeugdwerking met doorstroming naar beloften en A-kern en een sociale functie in Mechelen-Noord en bij uitbreiding de stad en de regio errond.

“Daarin verschilt ons verhaal van andere voetbalclubs”, gaat Michel Vanstallen voort. “Die sociale en jeugdfuncties blijven bij ons geen dode letter. Er zijn de jongste tijd al diverse initiatieven opgestart, zoals de succesvolle jeugdwerking-info-avond, de oprichting van de dames-ploeg, de uitbouw van de G-werking en de organisatie van Oscarpelouza, die bewijzen dat bij ons niet alle focus alleen naar de 1e ploeg gaat.”

“Ons geld vloeit niet automatisch alleen maar naar die 1e ploeg en te hoge spelerslonen voor te duur betaalde vedetten. Wij investeren ook in een omgeving waarin we de jeugd kansen willen geven om te groeien als voetballer en als mens. Dat verhaal gaan we op 7 maart ook vertellen.”

“Dit evenement laten groeien door de jaren heen”

Racing verwacht veel ondernemers op het business-evenement op 7 maart. “Er zijn al enkele tientallen inschrijvingen binnengelopen”, zegt Michel Vanstallen.

“We gaan ons nu niet vastpinnen op een bepaald aantal, we doen gewoon ons best om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te betrekken. Dit is het eerste business-evenement in deze vorm, het is onze bedoeling ook dit door de jaren heen te laten groeien.”

“We zijn alvast zeer gelukkig dat iemand zoals Steven Martens naar het evenement komt als gastspreker. De technisch directeur van de wereldbond FIFA heeft destijds, als CEO van de KBVB, een strategisch plan voor het Belgische voetbal geschreven, waarna een echte voetbalcultuur in ons land ontwikkeld is. Die nieuwe cultuur had niet alleen oog voor de sportieve ontwikkeling, maar ook voor de commerciële en sociale evolutie.”

Praktische info

Na het spreekuurtje in Wagenoord gaat de avond voort met een driegangenmenu in het stadion van Racing, gevolgd door de wedstrijd tegen Wezel Sport om 20u.

Na de match is er een open bar, waar de ondernemers verder contacten kunnen leggen.

Nog niet ingeschreven voor het business-event (prijs 90 euro per persoon, menu en wedstrijdticket inbegrepen)?

Doe dat dan nu met een mailtje naar adriano.currenti@racingmechelen.be.

U mag Adriano ook bellen op het nummer 0498 16 53 60.

De affiche van de business-avond op 7 maart:

Ruimte voor externe advertenties: