Zandhoven SK – Racing Mechelen 1-4

Racing heeft zijn eerste bekerwedstrijd in het nieuwe seizoen gewonnen. Tweedeprovincialer Zandhoven ging voor de bijl.

Zandhoven, vorig jaar op één been kampioen geworden in 3e provinciale, kwam bij de eerste dreiging voor het Racing-doel meteen op 1-0.

De ref zag een overtreding van groen-wit in de 16 en legde de bal op de stip. Doelman Frans had geen verhaal tegen de strafschop.

Op dat moment speelde Racing met 10 spelers. Kurt Weuts was vroeg in de match geblesseerd geraakt bij een duel en moest zijn wenkbrauw in de kleedkamer laten naaien.

Toen Weuts een tiental minuten later weer het veld op kon, schakelde Racing meteen een versnelling hoger. Met vlot combinatiespel (op een uitstekende grasmat!) werd Zandhoven teruggedrongen.

Op het kwartier verdween een hoge bal van Doncos op de paal, wat later mocht Zandhoven de lat bedanken.

Iets voor het halfuur was het bingo. Wout Kerckhofs, aanvoerder van Racing, kopte een corner onhoudbaar binnen, 1-1.

Racing ging erop en erover. Na een goeie voorzet vanaf de flank kopte Kurt Weuts de 1-2 binnen en toen Weuts een paar minuten later in de rol van aangever kroop, tikte Alec Mertens de 1-3 binnen.

Na de pauze nam Racing wat gas terug, maar opnieuw waren de beste kansen voor groen-wit.

Eerst trapte Weuts in het zijnet, een kwartier voor tijd knikte diezelfde Weuts de 1-4 op het bord, op aangeven van Knipping.

Toen Zandhoven op het einde van de wedstrijd nog eens kwam piepen, stond Vinnie Frans paraat.

Zo bleef het 1-4, een prima prestatie van Racing. Volgende week wacht bekeropdracht 2: een match in Knokke, de ploeg van trainer Yves Van Borm, Tom De Sutter en Koen Persoons.

Racing speelde met: Frans, Eyeson (82′ B.Kerckhofs), Knipping, W.Kerckhofs, Van der Zyp, Morissens, Hmouda, Weydisch (76′ Mariën), Mertens, Doncos en Weuts (79′ Geysels)

Na de wedstrijd staken de spelers de koppen nog even bij elkaar:

Ruimte voor externe advertenties: