fbpx

Coach Dave De Herdt: “Heel tevreden over onze prestatie”

Dave De Herdt blikte zondagnamiddag met veel voldoening terug op de 1-4-bekeroverwinning in Zandhoven.

Coach, hoe analyseer jij de wedstrijd?

“Ik vond ons vrij aarzelend beginnen. Door een terechte penalty kwamen we 1-0 achter tegen een ploeg die kan voetballen.”

“Het vertrouwen was eventjes zoek, we hebben wat tijd nodig gehad om het evenwicht te herstellen. Kurt Weuts zat een klein kwartier in de kleedkamer, dat had er veel mee te maken.”

“We konden geen druk zetten. Het initiatief moesten we aan Zandhoven laten, maar toen Kurt weer op het veld kwam, viel alles in zijn plooi en maakten we voor de rust 3 mooie goals.”

“Dan zeg je tijdens de rust tegen de spelers: “Geef Zandhoven geen kans op de aansluitingstreffer, maar ga voor de 1-4″. En dat hebben de jongens goed gedaan. We zijn nooit meer in de problemen gekomen.”

Racing bracht mooi voetbal en streed voor de bal: dat konden de fans smaken. Jij ook?

“Ik ben heel tevreden, want ik heb veel goeie dingen gezien. Ik heb spelers steekjes van elkaar zien oprapen, voetballend zat het goed in elkaar, ook de nodige snelheid zat erin.”

“Maar je moet wel alles in perspectief zien: Zandhoven is een ploeg die een reeks lager speelt én we hebben hier op een grasmat mogen spelen waar we dit seizoen niet meer op zullen spelen. Dit was een biljart, echt een geweldig veld.”

Zit het systeem er al ingebakken?

“Er wordt veel op het systeem gehamerd. Daar trainen we op. Vorige week in onze eerste oefenmatch ging er het in dat systeem traag en slordig aan toe, maar we hadden de week ervoor wel keihard gewerkt”.

“Kijk: ik ben niet naar Racing gekomen om op de counter te spelen en af te wachten. De Racing-fans moeten weten dat er iets te beleven valt. Ik win liever met 3-2 dan 1-0. Daarom kies ik voor de aanval.”

“Ik wil met deze kern in 3 systemen kunnen spelen. Misschien trainen we volgende week wel een tweede systeem in. Maar dat zien we nog wel, want ik ben heel tevreden over het systeem dat we hier speelden.”

Wat mogen we volgende week in Knokke verwachten?

“Laat het duidelijk zijn: we maken daar minder kans dan dat Zandhoven vandaag tegen ons kans maakte om te winnen. Daar moeten we realistisch in zijn.”

“De vraag is: hoe gaan we ons in Knokke presenteren: gaan we voor een bekerstunt of zien we die match als een partij in de voorbereiding?”

“Het moet sowieso een toffe dag worden, voor de spelers en voor de supporters. We mogen ons absoluut niet laten afmaken. We moeten met een goed gevoel naar huis, ongeacht het resultaat.”

Ruimte voor externe advertenties: