Yasin Mrani na de 0-3: “Ineens lukte alles op het veld”

Tegen Houtvenne pikte ook Yasin Mrani zijn doelpuntje mee. De rechterflankspeler legde met zijn hoofd de 0-3-eindstand vast.

Het was een gelukkige Yasin die we na de wedstrijd voor ons kregen.

“Ik vond ons in het eerste kwartier nog niet top. Houtvenne dwong misschien de betere kansen af en wij kwamen er niet echt uit”, analyseerde Yasin.

“Maar de rode kaart voor hen heeft de match helemaal opengebroken.”

“In de tweede helft hebben we de switch gemaakt, mede onder impuls van de coach die tijdens de rust zei dat de bal sneller moest rondgaan.”

“De kansen zijn gekomen, met drie goals tot gevolg.”

Tegen 10 spelen is niet altijd een voordeel, maar jullie hebben dat wel goed uitgebuit.

“Het is zaak om tegen 10 man geduldig blijven. Je moet ze laten happen, dan vallen er automatisch gaatjes. Het zijn die gaatjes die wij gevonden en benut hebben.”

“Het Racing-publiek stond vol achter ons en op het veld merkte je ineens dat alles lukte. De bal ging van links naar rechts, Houtvenne had geen enkele hoop meer.”

En jij scoorde dan ook nog de 0-3.

“Het was een geweldige combinatie. We hadden lang balbezit, Gregory Carrez draaide mooi open richting Jaric Schaessens. Ik zag Jaric al kijken en daarom vertrok ik vanaf rechts naar doel, waar ik de bal kon binnenkoppen. Het is mijn eerste doelpunt van het seizoen.”

En nu rukt Racing écht op naar de top van het klassement. Had je dat verwacht?

“We hebben voor het seizoen begon de ambitie uitgesproken om in de top 5 te eindigen.”

“Als je dan ziet dat we nu 2e staan, dan is dat mooi. Ook als je dat vergelijkt met vorig seizoen, toen we de competitie geëindigd zijn met 47 punten. Nu hebben we er na 15 wedstrijden al 30…”

Bedankt, Yasin, en nog veel succes dit seizoen!

Footline
Footline