Racing komt op toerental en klopt nu ook Houtvenne

De topper tussen de nummers 3 en 4 in het klassement is uitgedraaid op een mooie overwinning voor Racing Mechelen.

Houtvenne-Racing begon op het scherp van de snee. De thuisploeg maakte meteen duidelijk dat ze alle middelen zou gebruiken om de drie punten te bemachtigen.

Harde duels, soms over de grens, betaalde Houtvenne cash. Halfweg de eerste helft liep de onstuimige Cavus tegen zijn tweede gele kaart aan, gevolg: Racing kon meer dan een uur met een mannetje meer spelen.

Groen-wit speelde het overtal slim uit. Met geduld en de nodige ervaring nam Racing de wedstrijd gaandeweg steeds meer in handen.

Groot doelgevaar leverde het overwicht in de eerste helft nog niet op. Jaric Schaessens probeerde het van ver (net naast), Alan Mayanga dook alleen op voor de doelman, maar vanuit een schuine positie eindigde ook zijn poging naast de verste paal.

Rond het halfuur stak Houtvenne de neus aan het venster. Senne Goossens moest Racing twee keer rechthouden met knappe reddingen op evenveel kopballen, eentje aan de tweede paal en eentje op de lijn.

Zo gingen we met 0-0 de rust in.

In de tweede helft was Racing heer en meester. De bezoekers, waarbij de geblesseerde Alan Mayanga in de kleedkamer bleef, combineerden erop los.

Iets voorbij het uur werd de ploeg van Greg Vanderidt beloond voor de ijver. Het was Gregory Carrez die de bal onder de doelman van Houtvenne tegen het net prikte: 0-1.

Racing was nu helemaal bevrijd en met de steun van de Mechelse supporters, een paar honderd man sterk, gingen de bezoekers op zoek naar meer treffers.

De 0-2 en 0-3 vielen in het slotkwartier. Eerst werd Dries Ventôse onderuitgelopen aan de rand van de 16, maar Carrez stond op de juiste plaats om de bal binnen te jassen en even later vielen alle monden open toen een prachtige combinatie tot een kopbaldoelpunt van Yasin Mrani leidde.

0-3 en de score had nog hoger kunnen oplopen. Zo weerde de Houtvenne-goalie nog een overhoeks schot van Schaessens af. Maar niemand die daarom maalde.

Dankzij deze overwinning springt Racing in de rangschikking naar de tweede plaats.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Mrani, Knollenburg, Heyvaert (81′ Van der Brempt), Schaessens, Carrez, Mayanga (46′ Laureys) en Versteeven (72′ Ventôse).

Gele kaarten voor Racing: Laureys en Schaessens

Doelpunten:
62′ Carrez 0-1,
77′ Carrez 0-2,
81′ Mrani 0-3

Met dank aan Racing-sponsor ODTH: