Yannick Put staat 3 maanden aan de kant met blessure

Slecht nieuws uit sportieve hoek: Yannick Put heeft een kraakbeenblessure opgelopen.

Onze centrale middenvelder, in het tussenseizoen overgekomen van Rupel Boom uit 1e amateur, liep het letsel op in de bekermatch tegen Lille van afgelopen zaterdag.

“Het is een kraakbeenletsel”, zegt sportief manager Marc Ghys. “Yannick zal meer dan waarschijnlijk geopereerd moeten worden en wacht een inactiviteit van 3 maanden.”

“Dit is natuurlijk zeer jammer, want Yannick staat op een zeer belangrijke positie in het elftal. We zullen intern een oplossing moeten zoeken om dit verlies te compenseren. Er zijn wel wat mogelijkheden, maar natuurlijk niet oneindig veel.”

“We zullen dit als groep moeten opvangen, een kleine twee weken voor de start van de competitie. Dus op dat vlak hebben we weinig tijd.”

“We weten wat ons te doen staat. Aan ons om er iets op te vinden, want het mag ook niet zo zijn dat een kern afhankelijk is van één speler, en dat zeg ik uiteraard met zeer veel respect voor Yannick Put.”

Yannick, heel veel succes met jouw revalidatie! Hopelijk ben je snel weer fit!

Ter info: woensdagavond speelt Racing een oefenwedstrijd op het veld van Sint-Niklaas. Onze club zal er aantreden met een mix van jonge spelers uit de A-kern en een aantal spelers van de beloften.