Wout Kerckhofs: “Wordt speciale match tegen Berchem”

Dankzij (onder meer) een meesterlijke vrije trap van Wout Kerckhofs slaagde Racing erin Lille United afgelopen zaterdag op de knieën te krijgen.

Racing kwam op Lille 1-0 achter, tot Gregory Carrez na een snelle tegenstoot voor de 1-1 zorgde. Het was vanaf dan wachten op de 1-2, die uiteindelijk rond de 80e minuut viel.

Een vrijschop van Wout Kerckhofs vloog vanaf een meter of 20 in doel.

“Of ik op vrije trappen train? Ja. Vroeger meer dan nu, de laatste tijd een beetje minder”, blikt Wout terug.

“Maar als je op iets traint, zoals een vrije trap, dan is het leuk dat het lukt in de match en die bal lekker binnengaat.”

“Ik probeer zo’n vrije trap altijd op dezelfde manier te nemen en de ene keer lukt dat al wat beter dan de andere. Uiteindelijk is er ook wel een beetje geluk mee gemoeid.”

Het leek heel hard op die beroemde zwabberballen van Roberto Carlos destijds, niet?

“(lacht.) Dat zou kunnen. Ik probeer de bal altijd binnen het kader te trappen en als die dan een bepaalde snelheid heeft, zorgt dat bij een keeper voor problemen.”

“De ontlading was zeer groot. Als je 10 minuten voor tijd de 1-2 kan maken, dan is dat super en is de ontlading dubbel zo groot als bij een normale goal.”

Stonden jullie onder druk om per se te winnen, kwestie van de aansluiting te behouden?

“Het is nog vroeg in het seizoen, maar het is natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk te winnen en zo bovenin mee te draaien.”

“We hebben de voorbije weken links en rechts wat laten liggen, soms door pech, dus was het in Lille zaak om punten te pakken. Een overwinning was noodzakelijk.”

Zaterdag thuis tegen Berchem is winnen ook een noodzaak?

“Ik herinner me onze twee duels van vorig seizoen met Berchem: dat waren niet onze beste matchen. Het wordt dus opletten, ook omdat Berchem goed vertrokken is.”

“Maar we zullen klaar staan en het wordt sowieso een speciale match, met veel sfeer en ook hopelijk veel supporters van Berchem erbij. Het zal spannend worden.”

“Voor ons is het zaak om de lijn van de voorbije weken door te trekken. Al van in de voorbereiding op het seizoen zijn we goed bezig. We wonnen veel en dat maakt alles des te plezanter.”

Veel succes zaterdag, Wout en co!

Bekijk het RTV-verslag van Lille-Racing met de goal van Wout na 1’29”: