fbpx

Wout Kerckhofs: “Het is weer plezant spelen voor Racing”

Zaterdag wacht wedstrijd nummer 3 in de competitie: K.Kontich FC komt op bezoek. Wout Kerckhofs kijkt uit naar de wedstrijd (en het duel met ex-Racing-doelman Fred Ledent).

“Vorig weekend tegen Sint-Dimpna (2-1-nederlaag) hebben we goed gevoetbald. We zijn zelden tot nooit in de problemen gekomen, maar toch verloren we. Dus bleven we achter met een zuur gevoel”, zegt Wout.

“Geen 6 op 6, dat was een domper. Maar de coach zei meteen dat zoiets kan gebeuren in voetbal, hoe onrechtvaardig het ook is. We moeten ons goede spel meenemen naar de volgende wedstrijd.”

Er is nu ook ervaring genoeg om dit soort nederlagen te plaatsen, niet?

“Juist. Er zijn veel nieuwe jongens met ervaring bijgekomen. Die ervaring kunnen we in dit soort situaties goed gebruiken.”

“De kern is gewoon veel sterker geworden. Dat merkte ik al op de eerste training. Er is meer individuele kwaliteit en de technische staf heeft er in korte tijd een hechte groep van gevormd.”

“De nieuwe jongens hebben zich perfect en snel geïntegreerd. We moesten eigenlijk opnieuw vanaf 0 beginnen, maar dat is allemaal zeer snel gegaan. De sfeer is goed.”

Iedereen kijkt wel met grote ogen naar Racing, is dat niet vervelend?

“We zijn door de buitenwereld uitgeroepen tot grote titelfavoriet, maar er zijn toch wel 6 of 7 clubs met ambitie in deze reeks. Dan is het toch opvallend dat ze snel en graag naar Racing wijzen.”

“Dat brengt op zich wat druk met zich mee, want je voelt dat wel een beetje. Maar ik vind dat positief, want zo blijven we als groep altijd scherp.”

“Kontich, onze tegenstander van zaterdag, is ook zo’n team met ambitie. Zij willen in de top 5, top 6 eindigen. Na hun 1 op 6 is het voor hen zaterdag ook een heel belangrijke match. Omdat wij vrij onverwacht verloren in Sint-Dimpna weten beide teams wat hen zaterdag te doen staat.”

Het Racing-gevoel is duidelijk aan het terugkeren. Hoe beleef je dat op het veld?

“Ik ben aangenaam verrast. Ik ben nu aan mijn 3e jaar bezig sinds mijn terugkeer. In mijn 1e jaar in 1e provinciale was er wel volk in de tribunes, maar die super-harde beleving was er niet. Vorig jaar ook niet, logisch toen door de mindere resultaten.”

“Maar dit seizoen is dat helemaal anders. Het is goed begonnen in onze eerste thuiswedstrijd en als je naar Sint-Dimpna, toch niet de kortste verplaatsing van het seizoen, 300 supporters kunt meenemen, dan voel je dat er opnieuw iets leeft.”

“De fans geven ons de steun die we nodig hebben. Het is weer zeer plezant spelen voor Racing. Voor sommige nieuwe spelers is dit soort ambiance nieuw, ook zij vinden het heel leuk.”

Er wordt zeer aanvallend gespeeld, is dat wennen voor jou?

“De coach predikt offensief voetbal en met de versterkingen die Racing gehaald heeft, kan hij zich op dat vlak uitleven. Want in de aanval knelde het schoentje vorig seizoen toch een beetje.”

“We spelen dit seizoen zeer offensief en dat zien de supporters graag. Voor mij als verdediger verandert er op zich niet veel, maar ik heb wel minder werk dan vorig jaar. Het werk dat ik nu heb, moet ik zo goed mogelijk doen, want nu hangt het van details af natuurlijk.”

“Vorig seizoen stonden we constant onder druk en konden we de bal moeilijk in de ploeg houden. Nu is dat anders: de bal gaat rond, er is veel volk aan de 16 meter van de tegenstander. Voor mij is dat toch fijn, ook als verdediger die mee betrokken wordt in de opbouw van het spel.”

Zaterdag zie je Kontich-keeper Fred Ledent terug, die vorig seizoen in doel stond op Racing. Iets speciaals?

“Toch wel, ja. We hebben nog altijd een whatsaap-groepje met de spelers van vorig seizoen en daar was Fred altijd zeer actief in. In de voorbereiding op dit seizoen heeft hij daar ook boodschappen gepost: “Wacht maar tot de 3e match, dan is het Racing-Kontich.”

“Allemaal ludiek natuurlijk. Het is gewoon een beetje jennen. Maar de voorbije twee weken heb ik van Fred niks meer gehoord. Misschien is hij wel op zijn hoede. Ik kijk alvast uit naar het duel met hem.”

Wout, veel succes zaterdag en bedankt voor de babbel!

Ruimte voor externe advertenties: