Prachtige editie van “Sterren op de Grasmat” op OVK

Zondag 8 september vond de 6e editie van Sterren op de Grasmat plaats. Het Oscar Vankesbeeckstadion was de gastheer van dit schitterende sociale initiatief.

Sterren op de Grasmat is een initiatief van Belgische sterren-chefs die voor de gelegenheid hun voetbalplunje aantrekken en het in een toernooi tegen elkaar opnemen.

Maar niet alleen de koks zetten hun beste beentje voor, er was zondagnamiddag op Racing ook een G-derby tussen Racing en KV Mechelen, een duel tussen de G-ploeg van KV en de Belgische nationale ploeg voor geamputeerden én een wedstrijdje blindenvoetbal.

“Het was een plezierige dag, volledig in het teken van het sociale weefsel en het goede doel”, zegt Racing-bestuurder Michel Vanstallen.

“Sterren op de Grasmat vond zijn weg naar Racing, omdat onze doelstellingen gelijklopen. Net als Sterren op de Grasmat wil Racing alle mensen bereiken, niet alleen de mensen die het goed hebben, maar ook de minder begoede mensen, en de mensen die wat minder geluk hebben in het leven.”

“Het toffe is dat er overdag veel volk was. Racing-fans, maar ook niet-Racing-fans. Het was heel gezellig, met heel wat drank- en eetstandjes. ’s Avonds werd het evenement dan voortgezet in de Porsche-garage van Mechelen, waar ook nog eens zo’n 800 man aanwezig was en een veiling plaatsvond, met onder meer wijn en kunstwerken.”

De hele dag leverde 30.500 euro op. “Een prachtig resultaat”, zegt Michel Vanstallen. “Het geld is volledig bestemd voor het goede doel, de G-sport in Vlaanderen.”

“Als club heeft Racing een goeie beurt gemaakt. Het was een geslaagde samenwerking die we in de toekomst graag voortzetten.”

Klik hier voor de RTV-reportage over Sterren op de Grasmat op OVK.
Klik hier voor een artikel in Het Laatste Nieuws over het evenement op OVK.

Foto’s over Sterren op de Grasmat op Racing: