fbpx

Wordt Racing zondag kampioen? Coach De Herdt: “Heb het volste vertrouwen in de spelers”

Zondagnamiddag is het D-day in het Oscar Vankesbeeckstadion. Groen-wit onderneemt dan een 3e poging om zich van de promotie naar 2e amateur te verzekeren.

Na de nederlaag in Lille en het gelijkspel in Beringen krijgt Racing zondag in eigen huis een nieuwe kans om kampioen te worden.

Winnen tegen Betekom en Racing speelt volgend seizoen een reeks hoger. Of rekenen op een misstap van eerste achtervolger Pelt, dat kan ook. Maar wat is er mooier dan met een overwinning de titel pakken?

Dave De Herdt en zijn spelersgroep staan scherp. Met de coach blikken we vooruit op het belangrijke duel van zondag.

Dave, vorige week zei je na Beringen dat er toch wat stress in de ploeg zat. Hoe probeer je die weg te nemen, en lukt dat?

“Door met de spelers te praten. Los van de stress was het ook gewoon niet goed vorige week in Beringen. Dat moeten we ook toegeven.”

“Je moet daar mee leren omgaan, het positieve benadrukken en altijd ook zelf kritisch blijven.”

“Dat telt voor de spelers, maar ook voor de technische staf. Wat kunnen we beter? Hoe kunnen we beter dit of dat? Dat zijn vragen die we ons stellen. Of dat lukt? Dat zullen we zondag om 17u weten.”

“Beringen uit was ook gewoon een tricky verplaatsing. Ik voelde bij mezelf ook meer spanning dan anders…. Maar bij mij is die nu volledig weg. Ik heb het volste vertrouwen in die gasten en leef ontspannen toe naar de wedstrijd van zondag tegen Betekom.”

Wie mis je zondag?

“Ruben Smet, die revalideert van een knieletsel. Verder Kurt Weuts en Sabri Hmouda, allebei geschorst.”

Is het derde keer scheepsrecht zondag?

“Sinds we een kloof van 10 punten hadden, waren we voor de buitenwereld al kampioen. Ik heb dat altijd proberen te ontkrachten, omdat ik wist dat we nog zeer lastige wedstrijden hadden en we vooral buitenshuis moesten spelen. Iedereen verklaarde mij gek…”

“Kijk naar Westerlo: zij zijn ook de verdiende kampioen van 1B, maar ook zij hebben geduld moeten hebben om het te kunnen afmaken.”

Het zou wel ideaal zijn om het nu voor eigen volk in stijl af te maken?

“Dat wel, ja. Thuis kampioen spelen is zoveel mooier. Zeker met onze supporters.”

“Laten we er vol voor gaan: 95 minuten samen met de supporters knallen en dan zien we om 17u wel hoe het afgelopen is.”

Veel succes zondag, Racing!

De match begint om 15u, iedereen op post voor deze titelmatch.

Lees ook:
koop nu online jouw ticket al voor Racing-Betekom, dat kan makkelijk online
vrijdagavond is er nog een laatste voorverkoop in het chalet