Wintertransfer: doelman Jason Janssens versterkt onze eerste ploeg

Racing Mechelen heeft zijn A-kern versterkt met een extra doelman. De 20-jarige Jason Janssens verlaat reeksgenoot Houtvenne.

Jason Janssens vult de plaats in die vacant was na het vertrek, eind september, van Ruben Smet.

“Ik ben op mijn 4e bij Lyra, nu Lyra-Lierse, beginnen te voetballen. Op mijn 9e ben ik naar Antwerp gegaan, waar ik de switch van veldspeler naar keeper gemaakt heb”, vertelt Jason, student LO en inwoner van Lier.

“Daarna volgden drie seizoenen Beerschot, opnieuw Antwerp (twee jaar) en Westerlo. Bij Westerlo trainde ik mee met de A-kern en versierde ik twee selecties in de Pro League.”

“Vorig seizoen leende Westerlo me na de winterstop uit aan Houtvenne, in 3e amateur, om meer te kunnen spelen. Dat liep goed. Via de eindronde zijn we gepromoveerd naar 2e amateur.”

“Het was tijdens die eindronde dat Greg Vanderidt me zag spelen in de wedstrijd Wellen-Houtvenne. Hij was positief verrast en is me blijven volgen.”

“Toen hij vernam dat ik dit seizoen in Houtvenne door een verschil in visie met de coach niet meer aan spelen toekwam, heeft Racing met mij contact opgenomen.”

“Ik had in Houtvenne wel een goeie voorbereiding op dit seizoen, maar de coach opteerde voor meer ervaring in doel. Jammer. Het was tijd om er te vertrekken en toen Racing kwam, zijn we snel tot een akkoord gekomen.”

Wat zijn jouw kwaliteiten als doelman?

“Mijn voetballend vermogen, dat ik overhield aan mijn eerste periode als veldspeler. Daarnaast mijn coaching en ik ben ook goed op hoge ballen. Ik ben 1m85.”

“Ik heb deze week voor het eerst meegetraind op Racing, drie keer. Ik ben heel goed ontvangen en had er meteen een heel goed gevoel bij.”

“Er zit veel kwaliteit in de kern van Racing, individueel en als groep. Dit is een sterk team dat terecht de ambitie heeft om een stap hoger te zetten.”

Ken je Racing?

“Zeker. In de jeugd heb ik vaak tegen Racing gespeeld. En verder weet ik dat het een club is met veel geschiedenis.”

“Dit is een mooie kans voor mij. De coach wil dat ik de concurrentie aanga voor een plaats in doel. Hij is zeer tevreden over Senne Goossens, maar als er iets met Senne gebeurt, moet ik klaar staan.”

“Zelf ken ik Senne nog van naam van bij Beerschot. Hij is een jaar ouder dan ik en speelde dus bij een hoger team. Ik heb gehoord dat Senne het zeer goed doet bij Racing, dus zien we wel wat er voor mij uit de bus komt.”

“Als de coach me nodig heeft, zal ik in elk geval klaar staan. Ik weet dat de belangen bij Racing groot zijn en het de ambitie is om te promoveren, maar ik zie dat alleen maar als een mooie uitdaging.”

“Alert blijven”

Sportief manager Marc Ghys geeft uitleg bij de komst van Jason Janssens.

“In het begin van het seizoen hadden we Ruben Smet, Senne Goossens, Kobe De Smet, Romi Himi, Hendrik Fierens en onze jongste doelman Siebe Slachmuylders.”

“Deze laatste drie zijn nog niet meteen rijp voor het grotere werk, dus was het zaak om alert te blijven en het nodige te doen.”

“Na het vertrek van Ruben hebben we besloten om een U21-doelman te zoeken, om zo opnieuw over drie direct inzetbare doelmannen te beschikken. Zo kwamen we bij Jason Janssens uit.”

De concurrentie voor een plaats in doel vergroot dus weer. Marc Ghys: “Senne Goossens is professioneel genoeg om deze transfer van Jason te plaatsen.”

Veel succes, Jason, bij Racing!

Enkele actiefoto’s van Jason bij Westerlo: