fbpx

Racing begint 2024 met zure nederlaag in Diegem

Racing is er niet in geslaagd om het nieuwe kalenderjaar met een overwinning te beginnen.

Door een fietsongeluk kon Senne Goossens niet in doel staan op Diegem. Nieuwe keeper Jason Janssens mocht zo in zijn eerste selectie voor Racing meteen debuteren tussen de palen.

Zonder ook de geschorste Jens De Paepe en Nick Spaenhoven en de blessure van onder andere Sabri Hmouda was het voor Greg Vanderidt opnieuw puzzelen geblazen.

In de eerste helft spreidde Racing rustig meesterschap tentoon. Met veel balbezit en een geduldige opbouw stak groen-wit al snel een paar keer de neus aan het venster.

De beste kansen waren voor Maxim Versteeven, die een keertje de bal onverwacht van dichtbij op zijn schoen kreeg en even later gestuit werd in een gevaarlijke dribbel.

Gaandeweg kwam Diegem beter in de wedstrijd, maar het was toch Racing dat de wet dicteerde. De thuisploeg kwam goed weg toen Jerko Guldix een corner tegen de paal verlengde.

Maar toch was het Diegem dat – tegen de gang van het spel in – op voorsprong kwam. Het mocht te makkelijk een aanval opbouwen en uiteindelijk was het Sulejmani die vanop links de score opende: 1-0.

Racing was niet aangeslagen en reageerde vrijwel meteen. De doelman van Diegem moest alle zeilen bijzetten op een vrije trap van Wout Kerckhofs, de bal rolde aan de verkeerde kant van de paal buiten.

Vroeg in de tweede helft was het opnieuw al Racing wat de klok sloeg en ditmaal wél met succes. Een lang uitgesponnen aanval belandde voor de voet van Yasin Mrani, die hard binnen knalde: 1-1.

Die gelijkmaker leek veelbelovend, maar het duurde niet lang voor Diegem mak verdedigen bij Racing kon afstraffen en 2-1 voor kwam.

En ook toen was er nog niks verloren, zeker niet toen de doelman van Diegem ver uit zijn kooi kwam en de doorgelopen Versteeven tegen de vlakte haakte. Rood voor de keeper, zijn plaats in doel werd overgenomen door een veldspeler.

De hoop leefde op en Racing bleef duwen, maar tot grote kansen leidde dat niet. Integendeel, in de omschakeling lieten onze jongens zich een 3e keer vangen. Een kwartier voor tijd haalde Mpanzu de trekker over: 3-1 en einde verhaal.

Een zure nederlaag voor groen-wit, ook met de derby van komende zondag op Jong KV Mechelen in het vooruitzicht.

Doelpunten:
38′ Sulejmani 1-0,
47′ Mrani 1-1,
56′ Hermans 2-1,
76′ Mpanzu 3-1

Racing speelde met: Janssens, Mrani (70′ Ventôse), Knollenburg, Kerckhofs, Guldix, Akarom, Heyvaert, Schaessens (84′ Van der Brempt), Carrez, Mayanga en Versteeven (70′ Vallez).

Tecro & Krea
Tecro & Krea