“Wie weet valt er nog een appel uit de kast”

Racing verloor zondag met het kleinste verschil op Lyra-Lierse. Een sterke Niels Mariën kon de nederlaag niet verijdelen.

Niels, een nederlaag was niet waar je op gehoopt had?  

“We wisten dat het een moeilijke match zou worden, maar we hadden op het veld toch het gevoel dat er zeker een punt inzat.”

“Maar we slikten twee goals op stilstaande fases, wat eigenlijk niet mag. Toch keerden we nog terug tot 2-1 en dachten we dat het nog zou lukken om iets te sprokkelen. Maar het is ons net niet gelukt.”

De ploeg bleef er ondanks de achterstand wel voor gaan, niet?

“De ploeg geloofde er zeker nog in, ondanks onze laatste plaats die we al een heel seizoen met ons meesleuren. Dit is echt zuur, dit verlies is een grote ontgoocheling.”

Racing blijft laatste, hoop je nog op het behoud?

“We staan er heel slecht voor, maar dat weten we al heel lang. Je weet al heel lang dat je punten moet pakken, maar dat gebeurt te weinig.”

“Toch mogen we trots zijn op de ploeg, want iedereen heeft weer hard gewerkt. Ik kan alleen maar hopen dat we deze inzet ook de volgende matchen kunnen opbrengen.”

Ondanks wat blessures in het recente verleden kon je je job vandaag goed doen.

“Ik ben lang out geweest, waardoor ik het in een aantal wedstrijden fysiek moeilijk had. Vandaag ging het beter. Ik wil nog meer brengen de volgende weken.”

“Als ploeg komt het er dan weer op aan om toch nog zoveel mogelijk punten te pakken. We spelen onder meer nog tegen Bilzen en Pelt, twee rechtstreekse concurrenten. Wie weet, valt er nog een appel uit de kast…”

Danku, Nils, voor het gesprek en alvast veel succes komende zaterdag thuis tegen Sint-Lenaarts!