K Lyra Lierse-KRC Mechelen 2-1

Na de deugddoende thuisoverwinning van vorige week tegen KAC Betekom trok Racing naar Berlaar waar het hoopte wat broodnodige punten te kunnen sprokkelen.

De eerste twee kansen waren voor de thuisploeg maar telkens was er een attente Ledent die met evenveel saves de nul op het bord hield. In de 10′ kwetste Ledent zich echter bij een tussenkomst en moest noodgedwongen het veld verlaten. Later zou blijken dat zijn schouder uit de kom was geraakt, hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Van Bulck nam zijn plaats in. Het was wachten tot de 33′ alvorens we een eerste echte doelpoging voor Racing konden noteren, Hmouda knalde de bal echter zo’n meter of twee over doel. We gingen uiteindelijk rusten bij een brilscore.

De tweede helft was amper 2′ ver wanneer Wils Lyra Lierse op voorsprong trapte. In de 65′ kon Huysmans scoren maar de ref keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Vijf minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen Dillien de 2-0 kon optekenen voor de Lierenaars. De bezoekers lieten zich echter niet zomaar opzij zetten en in de 78′ scoorde Doncos de aansluitingstreffer. Even later werd de wedstrijd omwille van tumult in de tribunes voor een tiental minuten stilgelegd. Na de hervatting kregen we een gretig Racing te zien dat op zoek ging naar de gelijkmaker, maar dat kwam er jammer genoeg niet en zo eindigde deze vrij evenwichtige partij in een 2-1 overwinning voor Lyra Lierse dat zo aan de leiding komt in de derde periode.