fbpx

Kurt Weuts (deel 2): “Chapeau dat Racing deze knappe transfers kon doen”

In deel 2 van het gesprek met Kurt Weuts geeft onze topschutter uitleg bij zijn belangrijkste momenten van het seizoen en kijkt hij ook al met één oog naar volgend seizoen.

Met 17 doelpunten is Kurt Weuts de topscorer van Racing in het seizoen 2019-2020. Ongetwijfeld is dit voor hem een hoogtepunt, maar zelf verwijst hij daar niet naar als we vragen welke momenten hem bijgebleven zijn.

“Mijn eerste moment is de thuiswedstrijd eind november tegen De Kempen, dat toen aan de leiding stond. Wij volgden op 8 punten achterstand. Die avond is volgens mij bij iedereen het besef ontstaan dat het nieuwe Racing geboren was.”

“Het was een geweldige avond waarop alles bij wijze van spreken losgebarsten is: we wonnen verdiend met 3-2 tegen de leider en de sfeer in de tribunes was fantastisch met gezangen van de 1e tot de 95e minuut.”

“Mijn tweede topmoment was onze overwinning in de terugronde op het veld van Lille, dan toen ook aan de leiding stond. Daar heeft Racing getoond dat wij de beste ploeg van de reeks waren.”

“De mindere momenten waren de nederlagen tegen Hoboken en Antonia. Hoboken was half december, twee weken na onze zege tegen De Kempen. We zaten in een goeie flow, maar daar hebben we het echt laten liggen.”

“Hetzelfde gebeurde thuis tegen Antonia. Een week na onze 1-3 in Lille verloren we thuis met 0-1 van Antonia. Dat was een echte anti-climax. Ik zal niet zeggen dat er toen twijfel in de groep sloop, maar we dachten toen wel even van “Oei, dat zal hier toch niet verkeerd aflopen, zeker?”.”

“Klik gemaakt op het nieuwjaarsdiner na het verlies in Hoboken”

Het was een seizoen met alles erop en eraan: veel mooie momenten, enkele ontgoochelingen en uiteindelijk de oververdiende promotie. Is dat de samenvatting?

“Juist. Ik wil ook even de mooie momenten naast het veld nog aanstippen. Ons nieuwjaarsdiner in het chalet was geweldig.”

“We zaten daar samen met alle spelers en leden van de technische staf om het jaar af te sluiten. Dat was net na de tik die we in Hoboken gekregen hadden. We hadden zoiets nodig om toch ontspannen de winterstop in te gaan.”

“Op dat moment hebben we de focus veranderd: van mooi en verzorgd voetbal naar zakelijk en efficiënt voetbal. Die avond hebben we de klik gemaakt. We hebben daarna een zeer sterke reeks neergezet, die ons op de 2e plaats gehouden heeft.”

“Onze ambitie is zo hoog mogelijk eindigen, maar het is nog koffiedik kijken”

Met die 2e plaats verzekerde Racing zich in een eigenaardig slot van de competitie van een terugkeer naar nationaal voetbal.

Intussen werkte de club enkele toptransfers af en zijn de verwachtingen bij de supporters voor volgend seizoen hooggespannen. Kurt Weuts ziet het positief in, maar houdt de voetjes op de grond.

“Racing is vorig jaar van 3e amateur naar 1e provinciale gedegradeerd. Dus zou ik zeggen: laten we vooral nederig zijn met onze ambities.”

“Ik hoor zeggen dat we voor de linkerkolom en misschien zelfs meer moeten gaan, maar veel zal afhangen van de reeks waarin we terechtkomen. Mijn broer werd in 3e amateur zonet kampioen met Lyra-Lierse en ik hoorde dat het echt niet gemakkelijk was.”

“We zullen sowieso veel ploegen met karakter en vechtvoetbal ontmoeten. Dat is niet te onderschatten.”

“Maar we hebben sowieso de kwaliteiten voor een rustig seizoen. Een plaats plak ik er niet op. We zien wel hoe we starten en alles evolueert. De intentie is om zo hoog mogelijk te eindigen, verder is het gewoon koffiedik kijken op dit moment.”

“Allemaal wat sneller en beter”

1e provinciale Antwerpen was een sterke reeks dit seizoen, misschien is het verschil met 3e amateur niet zo groot in 2020-2021?

Kurt Weuts: “Het gaat allemaal wat sneller op nationaal niveau, het voetbal is er beter. Ons niveau zal omhoog moeten. Maar ik ben er zeker van dat we competitief en gewapend zullen zijn.”

“De transfers die gebeurd zijn, zijn échte versterkingen. Die jongens komen van een hoger niveau, ik ken ze bijna allemaal. Zij zullen ons niveau de hoogte injagen. Chapeau voor het bestuur en de sportieve cel dat ze die spelers kunnen halen hebben. Dat is knap werk in deze coronatijden.”

Bedankt voor de babbel, Kurt!
We zien je graag snel terug op OVK!

Klik hier voor het eerste deel van het gesprek met Kurt.