fbpx

(Wellicht) Volgende week beslissing over heropstart competitie

Het voetbal in de lagere afdelingen ligt tot nader order stil. Wellicht komt er volgende week meer duidelijkheid over een mogelijke heropstart.

Eigenlijk zou de competitie in de lagere afdelingen, waaronder 3e amateur waarin Racing speelt, in het tweede weekend van januari opnieuw van start gaan, maar die vlieger gaat niet op.

Het opzet om de groepstrainingen midden december weer te organiseren, eind december/begin januari 3 oefenmatchen in te lassen en dan weer met de competitie aan te knopen is van tafel geveegd. Er zijn immers nog geen versoepelingen aangekondigd wat betreft sport/voetbal.

Maandag hebben de KBVB, de Pro League en de Vlaamse en Waalse vleugel samengezeten om de situatie te bespreken. Deze week en volgende week maandag wordt er verder vergaderd. Mogelijk komt er begin volgende week nieuws over hoe het verder moet.

Sowieso lijkt het uitgesloten dat er voor februari competitievoetbal gespeeld wordt. Er liggen verschillende scenario’s op tafel, zoals in februari weer opstarten, slechts de helft van de competitie afwerken (zodat er toch een klassement kan opgemaakt worden met stijgers en dalers) en bijvoorbeeld ook een volledige annulering van de competitie.

Wordt vervolgd.