Onze jeugd is nog actief op OVK: “Goeie, volwaardige trainingen”

Is er geen enkele activiteit meer op Racing? Toch wel. Onze jeugd, tot en met U13, is nog aan de slag.

Jongeren tot en met 12 jaar mogen in deze coronatijden nog sporten in de buitenlucht, weliswaar alleen in trainingsverband.

Dat heeft Racing ter harte genomen en dus zijn onze jongste leden op onze nieuwe trainingsaccomodatie nog druk in de weer met trainingen.

“Elke dag wordt hier getraind door 6- tot 12-jarigen, met een frequentie van 2 trainingen per week”, zegt Gunter Carrez, coördinator van de bovenbouw in de Racing-jeugdwerking.

“In oktober en november hebben we enkele weken stilgelegen. Dat hebben we toen zelf beslist, omdat de coronacijfers de verkeerde kant opgingen en we op de club hier ook enkele positieve gevallen hadden.”

“Door drie weken niet meer te trainen en iedereen thuis te houden hebben we de situatie onder controle gekregen. En dus hebben we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Momenteel loopt alles zeer goed.”

“Goeie, volwaardige trainingen”

De vraag is: als je alleen maar traint en geen matchen mag spelen in het weekend, zijn spelertjes en trainers dan nog gemotiveerd?

“Zeker!”, zegt Gunter Carrez. “Ik moet zeggen dat onze trainers meteen weer in actie geschoten zijn. Iedereen is aanwezig. Hetzelfde geldt voor de spelertjes. Als er eens een spelertje ontbreekt, heeft dat te maken met schoolwerk of een kleine blessure.”

“Het zijn trouwens goeie, volle, normale trainingen. We nemen de trainingen ook nu heel serieus en proberen ons niveau te handhaven.”

“Vanaf de U14 ligt alles wel al een tijdje stil. Die spelers hebben een loopschema meegekregen dat ze moeten volgen tot zij ook weer kunnen trainen en spelen.”

“Voor de rest is het afwachten. Alles hangt af van de coronacijfers. Hopelijk blijven ze dalen en kunnen we in januari of februari toch weer voluit gaan. Maar daar kan niemand momenteel een zinnige uitspraak over doen.”

Bijscholen voor een diploma

In januari gaat een nieuwe jeudtrainerscursus van start, onder de koepel van Voetbal Vlaanderen. Racing is één van de clubs die zo’n cursus zullen organiseren.

De interesse is zeer groot, ook binnen Racing zelf.

“8 jeugdtrainers van Racing hebben zich ingeschreven voor deze cursus, en mijn zoon ook. Hij wordt in april 16 en ziet deze cursus als een ideale kans om kennis te vergaren en een eerste trainersdiploma te behalen.”

“Op Racing lopen al veel gediplomeerde jeugdtrainers rond en de trainers die nog geen diploma hebben, zijn gemotiveerd om eentje te halen. We zijn al een tijdje aan een grote inhaalbeweging in onze jeugdwerking en zetten grote stappen”, besluit Gunter Carrez.

Enkele foto’s van jeugdtrainingen in december:

Keepertraining met trainer Frederico Sampaio:


Andere foto’s: