“We zijn niet weggespeeld, de score is een beetje overdreven”

Door een nederlaag tegen La Louvière Centre zit het bekeravontuur van Racing er na 3 ronden op.

Dave De Herdt vond dat net na de wedstrijd absoluut geen prettige vaststelling.

“Ik heb een dubbel gevoel: ik ben heel trots op wat de jongens proberen te brengen hebben, maar ik vind de uitslag bijzonder zwaar. Een beetje overdreven zelfs”, zei Dave.

“We begonnen de match met een achterstand. De bal week meteen af op Nick Van der Zyp zijn been en zo hobbelde hij binnen. 0-1 en dan loop je meteen achter de feiten aan.”

“We wilden goed georganiseerd spelen en er uitkomen als het kon. Na de 0-1 hebben we dat gedaan, maar La Louvière Centre speelde twee snelheden hoger dan wij. We zijn geconfronteerd met onze eigen beperkingen, plus: we speelden door blessures en schorsingen met een onuitgegeven elftal.”

Ben je dan ontgoocheld?

“Ach, we zijn niet weggespeeld, maar slikten de goals in de omschakeling. Hun ballen vanaf de flank waren haarfijn en met drie passes stonden ze aan ons doel. Dat was zuur voor ons.”

“Ik had sowieso een ronde verder willen gaan, maar dan moest iedereen top zijn en moet je ook wat geluk hebben.”

De voorbereiding zit erop. Wat onthoud je ervan?

“Ik vond ons de eerste twee weken wat wisselvallig. Vanaf de 2e helft tegen Kalken vond ik ons beter spelen en die lijn hebben we doorgetrokken tegen Lille, met nog beter spel.”

“Vandaag hadden we niks te verliezen, maar toch… Ik had het Racing-publiek graag een doelpunt gegeven. De fans hadden misschien eens uit hun dak kunnen gaan, zelfs toen we 0-3 achterstonden en een penalty kregen.”

“Het mocht niet zijn, maar we moeten ons erbij neerleggen. Volgende week begint de competitie, alle concentratie moet nu naar de eerste match tegen Diest gaan.”