Racing verlaat het bekertoernooi met opgeheven hoofd

Racing is er niet in geslaagd te stunten. La Louvière Centre bleek een maatje te groot.

In de 3e ronde van de beker kreeg Racing met La Louvière Centre een ploeg uit 1e nationale (2 afdelingen hoger dan 3e afdeling VV, waar Racing in speelt) op bezoek.

Trainer Dave De Herdt had af te rekenen met personeelsproblemen. Zo kon hij niet rekenen op doelman Ruben Smet, verdedigers Kaj Knipping, Kevin Eyeson en Wout Kerckhofs en middenvelder Yannick Put. Op de koop toe stond Jens Heyvaert met twee gele kaarten geschorst aan de kant.

Het niveauverschil tussen Racing en La Louvière Centre vertaalde zich vrijdagavond in een sfeervol Oscar Vankesbeeckstadion in 4 doelpunten van de bezoekers.

Het eerste viel al in de eerste minuut, toen de bal ongelukkig afweek en net naast de verste paal voorbij doelman Bielen in de hoek verdween, 0-1.

Racing verweerde zich kranig en dreigde een eerste keer op het kwartier. De bezoekende doelman moest een bal van Carrez onder zijn lat wegtikken.

Net voor het halfuur liet La Louvière Centre zijn klasse nog eens zien. Een snelle aanval bracht Racing uit evenwicht en zo werd het 0-2.

Na de rust kwam de eerstenationaler al snel op 0-3 en was het kalf voor Racing verdronken. Niet dat Racing geen balbezit had, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet tegen een zeer stevig blok.

Tot de bal in de slotfase op de stip ging. De eerredder hing in de lucht, maar de doelman van La Louvière Centre redde de laag getrapte strafschop van Carrez.

Een paar minuten later diepten de bezoekers de score nog uit tot 0-4, meteen de eindstand.

De Racing-supporters lieten het niet aan hun hart komen en zongen de spelers luidkeels toe.

Voor Racing eindigt het bekertoernooi in ronde 3. Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Diest, meteen een mooie affiche.

Racing speede met: Bielen, Van der Zyp, Van Delm (87′ Van Nuffel), De Paepe, B.Kerckhofs, Hmouda, Weydisch (77′ Geysels), Van der Brempt (65′ Robert), Carrez, Doncos, Weuts.

Rode kaart: 91′ Robert (2x geel)