fbpx

“We willen de supporters opnieuw de 3 punten geven”

Na een overwinning en een nederlaag staat Racing met 3 op 6 in de middenmoot van het klassement. Termien is de volgende opdracht.

De tweede thuiswedstrijd van Racing vindt zaterdagavond plaats op OVK. Aftrap: 20u. Met Dave De Herdt blikken we vooruit op het duel.

Coach, kun je eens vertellen hoe de trainingsweek verlopen is?

“In vergelijking met de vorige weken veel beter. Op Thomas Weydisch, Yannick Put en Wout Kerckhofs na heb ik iedereen een volle week ter beschikking gehad.”

“Enkel Dean Doncos traint op maandag apart. Je kan dus wel stellen dat we sinds lang nog eens écht goed hebben kunnen werken.”

Zit je nog een beetje met een wrange nasmaak van de nederlaag op Pelt?

“De reden dat er bij iedereen toch wel wat ontgoocheling was na de wedstrijd wil zeggen dat we het niet zo slecht gedaan hebben.”

“Als we die foutjes er kunnen uithalen en week na week ons niveau stilletjes optrekken komt alles goed. Als voetballer of mens maak je al eens fouten of verkeerde keuzes, de manier hoe je daarmee omgaat zal bepalen hoeveel succes je boekt.”

Op welke zieke, geschorste en geblesseerde spelers kun je zaterdag geen beroep doen?

“Put, Wout Kerckhofs en Weydisch zijn onbeschikbaar. Verder is iedereen fit, al zijn er wel enkele spelers met wat kleine kwaaltjes.”

Wat voor een ploeg is Termien?

“Een felle, goed voetballende ploeg. Ze zullen hun vel zeker duur verkopen, aangezien het een ploeg is met de ambitie om te promoveren. Ze willen het seizoen zeker niet beginnen met 1 op 9.”

“Het team heeft ervaring, kracht, voetballend vermogen en snelheid. Het zal zeker geen “walk in the park” worden.”

“Maar ik heb afgelopen week een gretige groep gezien, een groep die zich als nieuwkomer in de reeks absoluut van haar beste kant wil laten zien.”

En als we thuis spelen, is het altijd de ambitie om te winnen?

“Die ambitie hebben wij allemaal, dat heb ik het er vorig seizoen al ingepompt. Als sportman moet je altijd alles doen om het hoogst haalbare te bereiken en dat is niet enkel door thuiswedstrijden te winnen. Vandaar de ontgoocheling afgelopen week.”

“Ik hoop dat het publiek er zaterdagavond weer massaal gaat achterstaan, dan kunnen we altijd net dat tikkeltje meer. Denk maar aan De Kempen thuis vorig seizoen en Lille uit. En nog recenter de laatste 15 minuten tegen Diest. Daar bewijzen onze supporters nog maar eens tot wat we samen in staat zijn. Laten we hopen dat we ze opnieuw de drie punten kunnen geven.”

Veel succes zaterdagavond!

De matchbal wordt geschonken door Uitvaarten Perdieus.

Supporters, opgelet: alle tickets voor de match zijn uitverkocht.

De poorten gaan open om 19u. Neem meteen plaats in de zittribune, waar de mobiele obers klaar zullen staan om jullie te bedienen.

De tribune is ingedeeld in bubbels, ga in het vak zitten waarvoor je een kaartje hebt.