“We waren de feeling wat kwijt, maar dit was weer een goed hoofdstuk”

Met de 2-1 tegen Wezel Sport behoudt Racing de 2e plaats in de rangschikking en blijft groen-wit op promotiekoers.

Coach Dave De Herdt kon rond de klok van 22u terugblikken op een deugddoende prestatie van zijn manschappen.

“We speelden vanavond een degelijke eerste helft, met twee goeie kansen in het eerste kwartier. Daar had het al 2-0 kunnen staan. Bij de 3e kans scoorde Dean Doncos de 1-0”, zei de coach.

“Na de rust kregen we opnieuw snel twee kansen en maakte Dean op schitterende wijze de 2-0.”

“Na de match zei Dean dat hij 5 goals had moeten maken, dat wijst erop dat we toch wel wat gecreëerd hebben.”

“Ik vond wel dat we na die 2-0 wat wegzakten. Wezel begon in een 4-3-3 te spelen, wat in principe in onze kaart moest spelen. Maar we zijn de draad een kwartier lang kwijt geweest. Wezel kwam op 2-1, maar al bij al pakken we verdiend de 3 punten.”

“Je voelde dat er wat spanning op de match zat: twee weken na elkaar niet gescoord en gewonnen, dan zit er toch een beetje twijfel in de ploeg.”

Wezel speelde technisch goed en bracht mooi voetbal. Het was geen makkelijke tegenstander.

“Ze hebben inderdaad een aantal goeie voetballers. Vooral voor Nieuwjaar hebben ze brokken gemaakt. In de heenronde hebben we het daar zeer, zeer lastig gehad en moesten we op een kleiner veld knokken voor elke meter.”

“Vandaag speelde het veld in ons voordeel. Ons veld lag er trouwens fantastisch bij. Het heeft nu bijna 2 weken onophoudelijk gegoten, maar het veld lag droog en zo effen mogelijk.”

“Vorige week moesten we op Berg en Dal op een akker voetballen, nu kon het voetballend. Dat is er een aantal keer zeer goed uitgekomen, dat voetbal van ons, alleen zijn we misschien iets te karig bedeeld met doelpunten.”

Zagen we een beter Racing dan de voorbije weken?

“Zeker, zeker. Soms lees je een boek en zitten daar een paar hoofdstukken in die iets minder zijn. Dan ben je de feeling met dat boek wat kwijt.”

“Dat gevoel had ik hier de voorbije twee weken een beetje. We zaten in een mindere periode, de bal wilde niet vallen voor ons en dan lijkt het alsof het niet echt interessant meer was om Racing te volgen.”

“Vandaag kwamen we beter voor de dag, en dat geeft ons vertrouwen voor de komende weken.”

Met deze overwinning blijft Racing 2e en komen we een stapje dichter bij promotie.

“Jawel. Nog 4 matchen nu, en zoals ik in de voorbeschouwing al zei: hoe we promoveren, maakt echt niet uit.”

“Volgende week moeten we naar ’s Gravenwezel-Schilde, wat opnieuw moeilijk zal zijn. Dat kun je zo voorspellen. We zullen scherp moeten zijn en onze duels moeten winnen.”

“En we zullen misschien ook iets scherper moeten zijn in de backlijn. Want de kansen die we tegen Antonia en Berg en Dal niet creëerden, creëerden we nu wel en daar moet je iets efficiënter mee omspringen.”

Ruimte voor externe advertenties: