“Misschien wel mijn mooiste goal sinds ik voor Racing speel”

Met zijn 15e en 16e doelpunt lag Dean Doncos zaterdagavond aan de basis van de 2-1-overwinning tegen Wezel Sport.

“Dean machien”, lazen we ergens als bijnaam voor Dean op de sociale media. Terecht, want Doncos scoorde niet alleen twee mooie doelpunten, het waren ook twee heel belangrijke.

Dean, hoe blik je zelf terug op jouw prestatie tegen Wezel?

“We wisten dat het een moeilijke match zou worden, maar we waren de beste ploeg en hadden de beste kansen.”

“Ik scoorde weer twee keer, net zoals in de heenronde op Wezel. Wezel ligt me dus wel, hoewel ik er vanavond minstens 4 had moeten maken.”

“Dit is een heel belangrijke overwinning die goed is om het vertrouwen te herstellen, niet alleen in de spelersgroep, maar in de hele club. Want we zetten een heel mooie reeks neer, gevolgd door een nederlaag en een gelijkspel en dat is hard aangekomen.”

“We moeten die 2e plaats vasthouden en in die optiek doen we een goeie zaak. De ploeg toonde een heel goeie mentaliteit, want bij 2-1 zou er twijfel in het spel kunnen sluipen. Maar de ploeg heeft een prachtige prestatie geleverd.”

Je maakte zelf 2 goals, vooral de tweede was een pareltje.

“Ja, de bal vloog heel lekker binnen in de verste hoek. Je voelt dat meteen als je trapt. Het is misschien wel mijn mooiste goal sinds ik voor Racing speel.”

Was er door de 1 op 6 wat spanning in de ploeg geslopen?

“Eigenlijk niet, want wij geloven in onszelf. We hebben de beste ploeg van de reeks, dat is gewoon zo. Dat we de titel niet pakken, heeft te maken met consistentie en het feit dat we punten lieten liggen tegen ploegen die achteraan staan.”

“De voorbereiding op deze match verliep door het slechte weer wel niet ideaal. We hebben door de vele regen moeten schuiven in de planning, want de oefenvelden lagen er slecht bij. We hebben onder meer een individuele looptraining moeten afwerken, wat niet altijd het tofste is om te doen.”

“We zaten de voorbije twee weken even in een mindere fase. De coach was teleurgesteld, maar wij ook. Ik denk dat de hele club teleurgesteld was. Het was aan ons om een positief schakelelement te creëren en dat hebben we nu gedaan. We kijken echt al uit naar de match van komend weekend tegen ’s Gravenwezel-Schilde.”

Hoe zie jij de promotiestrijd evolueren?

“Het doel blijft hetzelfde: elke match winnen, hoewel we geen gemakkelijk programma hebben. Het wordt spannend, maar dat heeft ook iets. Die 2e plaats mogen we echt niet laten schieten.”

“Ik lees dat mensen soms op de sociale media schrijven dat we misschien niet willen promoveren. Als ik zou weten dat één speler in onze kern niet zou willen promoveren, dan zou ik stoppen met voetballen. Neen, echt: iedereen wil graag naar 3e amateur.”

Begrijp je dat de supporters soms ontgoocheld en cynisch reageren?

“Ja, dat begrijp ik. Het is niet dat Racing makkelijke jaren beleefd heeft. Ik begrijp de fans dus heel goed, want ze hebben veel afgezien. Vorig seizoen zijn we ook weer gedegradeerd, dat is allemaal niet plezant.”

“Maar we zijn nu aan iets heel moois aan het bouwen. Als we promoveren, zetten we een eerste belangrijke stap in dat proces.”

Ruimte voor externe advertenties: