“We spelen tegen een ploeg die in een positieve flow zit”

Racing speelt zaterdagavond zijn 6e wedstrijd van het seizoen. Streekgenoot Bornem komt naar OVK. James Van Vaerenbergh blikt vooruit.

Racing verloor vorige week nipt in Leopoldsburg. Dat gebeurde zonder trainer James Van Vaerenbergh, die door ziekte thuis moest blijven.

Coach, gaat het al wat beter?

“Elke dag een beetje, maar het duurt lang. Ik heb serieus met mijn luchtwegen gesukkeld. Ik heb niet alleen de match in Leopoldsburg gemist, ook de trainingen van deze week heb ik aan mij voorbij moeten laten gaan. T2 Hans Verbeeck heeft alles overgenomen en meldt me dat alles goed verlopen is.”

Dinsdagavond was het stil na de nabespreking van Leopoldsburg. Wat weet je daarvan?

“De spelers beseften zelf dat ze in het begin van de wedstrijd niet scherp genoeg waren en dat de opdrachten niet uitgevoerd werden zoals gevraagd. Anderzijds was er opnieuw de ontgoocheling dat we meer verdienden, maar opnieuw met 0 punten achterbleven.”

Zaterdag komt Bornem op bezoek. Is iedereen paraat?

“Ledent, Zoubeir en Dierickx zijn geblesseerd. Verder is iedereen beschikbaar. In principe zal ik zaterdag ook weer klaar zijn om mijn steentje bij te dragen, als coach dan uiteraard aan de zijlijn.”

“Het wordt hoe dan ook uitkijken voor Bornem. Het is een ervaren ploeg die haar voorbije twee wedstrijden won: 1-3 op Termien en vorige week thuis 1-0 tegen Nijlen. Ze zitten dus in een positieve flow.”

“Voor mij is het een weerzien met mijn ex-club. Na mijn periode in de eerste ploeg van Racing heb ik enkele jaren in Bornem gespeeld, samen met nog andere ex-Racingers. We hebben daar een mooie tijd beleefd.”

Supporters, allemaal op post om onze spelers naar een eerste driepunter te schreeuwen!
De match begint om 20u. Vanaf 19.30u kunt u nog een abonnement kopen aan de inkom!