“We moeten thuis ook eens uithalen”

Na de overwinning bij koploper Lille wacht zaterdagavond alweer een nieuwe taak: thuis KFC Antonia opzijzetten.

Dave De Herdt en het team zagen de kloof na de winst in de topper met Lille verkleind tot 5 punten, waardoor de strijd om de titel nieuw leven ingeblazen is.

Coach, nog nagenoten van een mooie prestatie in Lille?

“Ik vermoed dat de spelers nog wel gevierd hebben. Dat verdienden ze ook, al beseft iedereen dat we niet in de positie zitten om te gaan zweven.”

“Zondag ben ikzelf opnieuw gaan scouten en dan zit je focus onmiddellijk weer waar hij hoort te zijn.”

“Het zou verschrikkelijk dom zijn om nu de teugels los te laten, ook al zitten we nu aan 21 op 21. Want de realiteit is: we hebben nog niets. Vieren kunnen we hopelijk over 7 weken doen.”

Het is een speciaal seizoen. Hoe zie jij dat?

“Voetbal is een gek spelletje, ons seizoen is te vergelijken met een rollercoaster. Voetballend zijn we sterk begonnen, maar hebben we aanvankelijk onvoldoende punten gekregen.”

“Daarna zijn we punten beginnen te nemen, maar leden we ook regelmatig dom puntenverlies.”

“En nu hebben we 7 wedstrijden op rij gewonnen, weliswaar met minder mooi voetbal dan in de eerste 10 wedstrijden, maar hebben we het wel zakelijk en efficiënt aangepakt.”

Was er meteen weer scherpte op training begin deze week?

“Ik denk dat de spelers maandag op training geschrokken zijn. Ze hadden vermoedelijk een rustige training verwacht met een loftrompet, maar niets was minder waar.”

“We hebben ze onmiddellijk geconfronteerd met de harde realiteit en we zijn toch wel kritisch geweest naar iedereen toe. Dit om de voetjes onmiddellijk op de grond te zetten.”

Zijn er geblesseerde, geschorste, zieke spelers die je zaterdag moet missen?

“Lee Roy De Keersmaecker is geschorst en Jens Morissens is na zijn operatie 6 weken out. Voor de rest is iedereen fit.”

In de heenronde won Racing vlot met 1-5 op Antonia. Dreigt er nu een gevaar van onderschatting?

“Die fout mogen we nu niet maken, het zou zonde zijn na onze afgelopen prestaties.”

“Met alle respect voor Antonia, dat wel op wraak uit zal zijn na de pandoering thuis in de heenronde, maar ik ben het puntenverlies tegen de ploegen uit de rechterkolom meer dan beu.”

“We spelen thuis op een goede en grote grasmat en moeten thuis ook nog eens uithalen. Al is het maar als bedankje voor de schitterende support van onze fans vorige week.”

Succes tegen Antonia!
Supporters, op post in deze belangrijke wedstrijd!

Na de wedstrijd is er een fuif in het chalet, georganiseerd door de dames-ploeg van Racing. Blijf dus plakken en “placeer” gerust een dansje!

Ruimte voor externe advertenties: