“We moeten progressie maken in mentaliteit en karakter”

Zaterdagavond reist Racing naar Oppuurs. Geen verre trip, maar wel weer een gevaarlijke, want Oppuurs staat net boven groen-wit in het klassement.

Na 6 speeldagen telt Oppuurs 11 punten en staat het 5e. Racing heeft één puntje minder. Dave De Herdt is op zijn hoede.

Coach, hoe is de week verlopen?

“Heel goed. Ik heb een heel gretige en scherpe groep gezien. Dinsdag hebben we op het kunstgras van Muizen getraind. Op zulke velden kunnen we ons baltempo de hoogte injagen en kan iedereen laten zien hoe goed we kunnen voetballen.”

“Donderdag hebben we op OVK getraind en dan komt dat andere belangrijke aspect erbij: mentaliteit en karakter, twee zaken waar we nog progressie in kunnen maken. Niet dat dat niet goed is bij ons, maar we moeten ook wedstrijden met die eigenschappen naar ons toe kunnen trekken. Ik vermoed dat dat dit weekend wel eens nodig kan zijn.”

Wat heb je aangekaart in de nabespreking van Racing-Nijlen?

“Ik was heel kwaad na de wedstrijd, maar echt héél kwaad. Uiteraard hebben we de 2 tegengoals besproken. Maar ik heb ook gezegd dat we opnieuw een goede wedstrijd speelden en dat we in die 6 wedstrijden zeer veel creëerden en ook heel weinig weggaven.”

“Dus weten we wat ons de komende weken te doen staat: het aanvallende rendement naar boven proberen te krijgen en achteraan scherper zijn op stilstaande fases, want dat is de enige manier waar de tegenstanders ons op dit moment pijn kunnen doen.”

Met Oppuurs kondigt zich een zware opponent aan, niet?

“Je weet dat ik niet graag over de tegenstander praat, en dat zeg ik met het grootste respect voor alle teams in onze reeks. Maar Racing is en blijft Racing, he…”

“Oppuurs is een team dat altijd meedoet in deze reeks, een team met heel wat aanvallende kwaliteiten, zowel op de flanken als centraal. Maar wij hebben donderdag een afspraak gemaakt en als de spelers deze afspraak nakomen, dan moet een overwinning er in zitten. Dit Racing zal sowieso altijd en overal voor de 3 punten gaan.”

Succes zaterdagavond (aftrap 19.30u) in Oppuurs, Racing!

Supporters, op post!

Ruimte voor externe advertenties: