“We moeten het hart van de supporters terugwinnen”

Racing heeft de competitie in het kalenderjaar 2019 afgesloten met een overwinning. Dimpna was het kind van de rekening.

Coach Dave De Herdt stond niet te springen van plezier, maar toonde zich wel tevreden over de broodnodige driepunter.

Coach, hoe zie jij deze verdiende zege tegen Dimpna?

“We zijn nooit in de problemen gekomen en hebben 90 minuten gedomineerd. Onze eerste helft was vrij goed, na de rust zijn we wat stilgevallen.”

“Als we snel een 3e doelpunt hadden gescoord, was de score hoger opgelopen. Jammer genoeg trof Doncos de binnenkant van de paal en kon Weydisch later in de tweede helft ook niet besluiten. We hadden er 4 of 5 kunnen maken.”

“Maar ik onthoud dat we 3 punten pakken en dat we nog eens de 0 kunnen houden hebben. Dat is pas de derde keer dit seizoen, de eerste was in Herentals, de tweede tegen Berg en Dal.”

Ben je tevreden over de reactie van jouw spelers na vorige week?

“Ja. Ze speelden iets volwassener en zaten goed in de duels. Dimpna speelde om er geen 5 of 6 binnen te krijgen. Ze hadden geen zin in een bakje vol, zo zag je duidelijk dat ze zelfs bij een 2-0-achterstand tijd probeerden te winnen bij hun vervangingen.”

“Maar je moet zelf wel waakzaam blijven en dat hebben de jongens goed gedaan. Ze hebben weinig tot niks weggegeven en zo sluiten we het jaar goed af.”

Hoe kijk je terug op 2019?

“We hebben in de heenronde heel vaak heel goed gevoetbald, maar dikwijls domme punten laten liggen.”

“Misschien moet het allemaal wat zakelijker en moeten we de match sneller op slot gooien. Dat mag na Nieuwjaar iets meer gebeuren. Het zal misschien allemaal iets minder mooi zijn, maar daar moeten we lak aan hebben, want het is het resultaat dat telt.”

Hoe ga je de winterstop in?

“Vorige week, die nederlaag in Hoboken, was een echte domper. Maar al bij al heb ik toch een goed gevoel. De groep is hongerig en wil.”

“De spelers beseffen dat ze een paar keer in de fout gegaan zijn. We hebben een aantal negatieve beelden moeten laten zien van de match in Hoboken, want dat was écht slecht.”

“Ik heb een aantal jongens bewust op hun fouten gewezen. Als ik hun reactie zie tegen Dimpna, dan ben ik tevreden.”

Er hing een ietwat gelaten sfeer in het stadion. Merkte je dat ook?

“Ja, ja, terecht, he. Ik heb dat ook gevoeld. We hebben vorige week op de supporters hun hart getrapt. We moeten dat hart terugwinnen en hopelijk hebben we dat voor een stukje gedaan met deze overwinning.”

“De volgende match, op 11 januari in Kontich, wordt een heel belangrijke. Heel belangrijk! We moeten daar vol voor de 3 punten gaan, want erna komen Ternesse en Herentals op bezoek.”

“Dat moet 9 op 9 worden en dan wil ik het allemaal nog wel eens zien, want onze concurrenten spelen in die periode allemaal tegen elkaar.”

Ruimte voor externe advertenties: