Een jong Racing verliest met 2-1 op Oud-Turnhout

Racing trad deze namiddag voor de Beker van Antwerpen met een vertimmerd en jong elftal aan op het veld van KSV Oud-Turnhout.

Op een zeer drassig zwaar veld moest het jonge elftal van start gaan. De thuisploeg nam het initiatief en maakte het de bezoekers lastig. Op het halfuur viel het eerste doelpunt voor Oud-Turnhout. Op een tegenaanval van Racing besloot Mertens net over. Een paar minuten voor de pauze kon de thuisploeg haar voorsprong verdubbelen.

Na de rust bracht Dave De Herdt Eyeson en Doncos in, Lambrechts en Vermeulen bleven in de kleedkamer. Racing kon nu meer balbezit opeisen maar scoren zat er niet direct in. Ook Beynaerts werd vervangen, Heyvaert kwam in zijn plaats.

Een 20 minuten voor het eindsignaal scoorde Eyeson de aansluitingstreffer. De bezoekers gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Heyvaert – van net buiten de 16 – belandde op de doelpaal en Mertens besloot over de kruising.

Een slotoffensief van Racing leverde jammer genoeg niets op en zo eindigde deze bekerpartij op een overwinning voor de thuisploeg.

Racing speelde met:
Van Bulck, Beynaerts (66’ Heyvaert), Vermeulen (46’ Eyeson), Van Delm, Weydisch, Lambrechts (46’ Doncos), Geysels, Mertens, Robert, Tazani en Coen.

Doelpunt Racing:
71’ Eyeson

Gele kaarten Racing:
Mertens en Coen

 

Ruimte voor externe advertenties: