“We kregen een compliment van Tienen, maar we kopen er niks mee”

Voor de zoveelste keer dit seizoen eindigde een wedstrijd voor Racing met puntenverlies, terwijl er veel meer inzat. Coach Chris Andries hinkte op twee gedachten na de 1-2-nederlaag tegen de leider.

Coach, hoe heb jij de wedstrijd beleefd?

“Buiten een kwartier/20 minuten in de eerste helft waarin we onderlagen, waren we vanavond minstens de evenknie van Tienen. We kregen vroeg in de match tot tweemaal toe de kans om 1-0 voor te komen, maar we maakten het niet af.”

“Bij de eerste de beste kans voor Tienen wordt het dan 0-1. Dat is dan natuurlijk ook de kwaliteit van een leidersploeg. Net voor de rust komen we verdiend gelijk, maar in de tweede helft krijgen we een heel lichte penalty tegen. Aangeschoten bal, al dan niet…”

“Onze doelman Fred Ledent pakt die bal, maar jammer genoeg komt hij opnieuw voor de voeten van die Tienen-speler en wordt het toch 1-2. Daarna was het voor Tienen pompen of verzuipen, maar ze hieden stand. Ik vind dat we zeker een punt verdienen, maar je koopt er alweer niks mee.”

Tienen begon de bal een kwartier voor tijd lukraak weg te trappen. Ze kwamen er niet meer uit, stemt je dat positief?

“Als de trainer van Tienen me zegt dat onze ploeg goed staat en dat er veel verbetering is, dan is dat op zich een compliment.”

“Ik vind ook dat we steeds beter spelen, maar in deze match en die tegen Nijlen vorige week volgt het resultaat niet. En het resultaat is natuurlijk het enige dat telt.”

Je had een verrassing in petto, met Yagan als nummer 10. Dat pakte goed uit.

“Kevin Yagan is een speler met enorm veel kwaliteiten. Hij moet alleen nog beter inschatten wat hij kan en niet kan. Ik heb tegen Kevin al dikwijls gezegd dat de enige die Yagan uit de ploeg houdt hijzelf is.”

“Maar hij heeft vandaag een uur goed gespeeld. De invallers hebben het trouwens ook goed gedaan.”

Je kunt je ploeg vandaag niks verwijten?

“Ik denk het niet. Het probleem is dat als je geen punten pakt, dat dat op het moreel van de spelers begint te werken.”

“De jongens werken zeer hard en ze hebben vanavond gedaan wat er was gevraagd, maar we worden niet beloond. Ik ben tevreden over hun spel, maar natuurlijk niet over de uitslag. Het zou beter eens andersom zijn.”

Hier kun je wel op voortbouwen met het oog op de komende – zeer belangrijke – wedstrijden, toch?

“Kijk: als je een goeie match speelt, dan moet je die zeker winnen. We zullen waarschijnlijk ook nog mindere wedstrijden spelen. Misschien heeft Tienen vanavond zo’n mindere gespeeld, maar het  wint die wel.”

In het stadion konden de toeschouwers de beslissingen van de ref niet altijd goed volgen. Hoe zie jij dat?

“Ik vond de scheidsrechter heel beperkt. Die schwalbes ook bij Tienen… Maar okay, het is niet aan mij om over een scheidsrechter te oordelen. Ik moet over mijn ploeg oordelen.”