KRC Mechelen-KVK Tienen 1-2

Racing kreeg het bezoek van leider KVK Tienen en moest proberen om – na de pijnlijke nederlaag van vorige week – de drie punten thuis te houden. Op papier een haast onmogelijke opdracht.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor groen-wit, de doelpoging van Bram Kerckhofs scheerde over het doel van ex-Racinger Hannes. Een paar minuten later dook Bram opnieuw op aan het bezoekende doel, hij besloot echter pal op de uitgelopen keeper. In de 19′ kon Tienen bij zijn eerste uitval direct scoren, de 0-1 was een feit. Rond het halfuur kwam Doncos alleen schuin voor doel, maar ook hij besloot op de keeper. Vijf minuten voor rusten kreeg Racing opnieuw een mooie kans ditmaal na een lage voorzet, niemand kon echter binnen tikken. Meteen erna volgde een knap schot van Dondo, doelman Hannes bracht andermaal redding. Op 2′ van het einde van de eerste helft kon Van Delm – via een fraaie kopbal – de bordjes in evenwicht brengen.

Na de hervatting bleef Racing sterk presteren, maar het was toch Tienen dat – na een vermeende hands binnen de 16 – een penalty kreeg toegewezen. Kapitein Meeus zette zich achter de bal en kon in twee tijden – de eerste trap werd immers geweerd door Ledent – in doel besluiten. Nadien bleef Racing druk zetten, maar het kreeg geen loon naar werken, het werd de zoveelste wedstrijd waarin groen-wit meer verdiende. Hopelijk volgt volgende week zaterdagavond de kentering op het veld van Zwarte Leeuw.