“We hebben niet verloren, maar 1 punt is wel te weinig”

Bedrukte gezichten na afloop van Racing-Termien. Met een 0-0-gelijkspel schiet groen-wit weinig tot niks op. Chris Andries toonde zich allesbehalve tevreden.

Coach, wat vond je ervan?

“Zoals meestal was onze eerste helft niet goed. We mogen blij zijn dat we een goeie keeper hebben die ons twee keer overeind houdt.”

“In de rust hebben Hans Verbeeck (T2, nvdr) en ik alle neuzen nog eens in dezelfde richting gezet en nogmaals gezegd wat er moest gebeuren.”

“De tweede helft was iets beter, er kwam meer evenwicht. En als je die penalty omzet, win je met 1-0. Het was niet verdiend geweest, maar het was ons natuurlijk wel goed uitgekomen.”

Hoe komt het dat de intensiteit in de eerste helft zo laag lag?

“Ik denk dat je dat best aan de spelers vraagt. We hameren er telkens op dat er met veel agressie druk vooruit uitgeoefend moet worden. Maar daar hebben we dus niks van gezien.”

“Na de rust hebben we onze veldbezetting wat aangepast en met de inbreng van Mariën en Dondo centraal in het middenveld hadden we daar toch meer kracht. Dat was een lonende zet, maar Termien speelde met de lange bal, met snelle buitenspelers, en daar hadden we het wat moeilijk mee.”

“Goed, we hebben niet verloren, maar 1 punt is te weinig. Na zo’n wedstrijd met die kansen voor Termien moet je daar blij mee zijn, maar het is niet genoeg.”

Wat zeggen de spelers na zo’n match?

“Tja. De jongens kunnen het, dat hebben ze na de rust getoond. In de tweede helft kun je hen niks verwijten.”

“Kijk: ik ben niet tevreden over onze prestatie. We hebben geen goeie wedstrijd gespeeld, maar de druk begint te komen en dat werkt een beetje verlammend…”

Dondo nam de penalty. Was hij daarvoor aangewezen?

“Neen. Hij stond niet op de lijst. Kevin Huysmans stond erop, samen met de broers Kerkhofs. Kevin was op dat moment vervangen.”

“Op zo’n moment moet iemand zijn verantwoordelijkheid nemen. Bram Kerckhofs zei dat hij niet ongelofelijk in de wedstrijd zat, hij wou hem niet trappen. En Wout Kerckhofs liet hem aan Dondo.”

“Als die strafschop zit, zegt niemand iets. Maar ik ga Dondo hier geen verwijten maken. Als je hem niet trapt, kun je hem niet missen. Al is het natuurlijk zeer jammer.”