Ledent: “Korte winterstop goed om focus te behouden”

Frederic Ledent keepte een sterke partij tegen Termien. Met enkele gesmaakte reddingen zorgde hij er mee voor dat groen-wit een punt thuis hield.

De doelman wilde het niet zozeer over zichzelf hebben, hij had meer oog voor de situatie waarin de ploeg verzeild geraakt is. En ook over de strafschop die Racing net voor het einde miste.

“Natuurlijk is het heel jammer dat we die penalty niet benut hebben. Maar je kunt Dondo niks kwalijk nemen. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en dan kan zoiets gebeuren.”

“We kunnen hierover blijven doorgaan, maar je kunt het ook positief bekijken: we pakken 4 op 6 in onze laatste twee wedstrijden. We moeten er nu voor zorgen dat we na de winterstop meteen scherp staan en punten pakken tegen Helson en Nijlen.”

De uitgestelde match op FC Helson staat op zondag 6 januari op het programma.

“Daardoor is het een heel korte winterstop”, zegt Frederic. “Ik denk dat dat nog niet zo slecht is voor ons.”

“We zullen voor de belangrijke thuismatch Nijlen dus al een wedstrijd gespeeld hebben. Als we die partij op Helson positief kunnen afsluiten, dan kunnen we met een goed gevoel naar Nijlen toewerken.”

“Voor ons is het nu trouwens ook nog geen winterstop. We hebben nog een volledige trainingsweek voor de boeg, met een oefenmatch donderdag op Hamme erbij. Dat biedt perspectief, want op die manier kun je de focus behouden.”