fbpx

Wat een verjaardag: Mathilde Vankesbeeck, de dochter van Oscar, wordt vandaag 100!

Het is vandaag een bijzondere dag in de Racing-familie: Mathilde Vankesbeeck mag 100 kaarsjes uitblazen.

Mathilde Vankesbeeck – Mathildis is haar officiële voornaam – zag het levenslicht op 20 mei 1922.

Mathilde is het enige kind van Helena Van Hoeij en Oscar Vankesbeeck, advocaat, volksvertegenwoordiger en op zijn 18e al voorzitter van Racing Mechelen.

Mathilde studeerde in het middelbaar aan het Atheneum in Mechelen. Later ging ze aan de ULB in Brussel rechten studeren. Na de sluiting van de ULB tijdens de Tweede Wereldoorlog studeerde ze verder aan de universiteit van Luik.

Mathilde Vankesbeeck behaalde op 8 oktober 1945 haar diploma van doctor in de rechten. Ze begon haar stage als advocaat aan de balie van Mechelen en werd er als advocate opgenomen op 26 november 1948.

Aanvankelijk had Mathilde haar kantoor in Willebroek. Later werkte ze samen met haar echtgenoot Louis Wouters, oud-voorzitter van de Belgische voetbalbond, als advocaat in Mechelen.

Mathilde Vankesbeeck en Louis Wouters hebben één kind: Pascale Wouters. Pascale trouwde met François De Keersmaecker, onze huidige voorzitter. Samen hebben Pascale en François 3 kinderen. Mathilde heeft dus 3 kleinkinderen en intussen ook al 4 achterkleinkinderen.

“We willen dat ze ook de 101 haalt”

Vandaag viert Mathilde Vankesbeeck haar 100e verjaardag. Wat een prestatie!

“Fysiek gaat het goed met mijn schoonmoeder”, zegt François De Keersmaecker. “Ze zit wel in een rolstoel, maar ze is nog gezond. Alleen haar geheugen laat haar soms wel eens in de steek, maar dat is niet meer dan normaal op die leeftijd.”

“Vandaag nemen mijn vrouw en ik een taartje mee naar rusthuis De Muze in Muizen waar mijn schoonmoeder sinds november 2021 verblijft. Al die jaren ervoor woonde ze in bij ons thuis.”

“Vandaag wordt het een rustig feestje, zonder veel poeha. We willen ervoor zorgen dat ze ook nog 101 wordt, he (lacht). Zondag is er een groter feest, met haar kleinkinderen en achterkleinkinderen erbij.”

Dikke proficiat vanwege de hele Racing-familie, Mathilde!

Enkele foto’s van Mathilde vandaag tijdens een eerste feestje: