Wat doet Nick Van der Zyp? “Lopen en bezighouden met kindje”

In coronatijden zijn de ontspanningsmogelijkheden drastisch ingeperkt. Wij vragen aan onze spelers van de A-kern hoe zij zich door deze lastige periode worstelen.

Vandaag is Nick Van der Zyp aan de beurt. Onze linksachter was sterk aan het seizoen begonnen tot de coronacijfers dramatisch stegen en de competitie stilgelegd werd.

“Ik vond dat we met onze huidige kern een stap vooruitgezet hadden vergeleken met vorig seizoen. Er kwamen een paar goeie jongens bij en de chemie in de groep was prima, zeker na de stage die we in de zomer hadden”, vertelt Nick.

“We waren aan het bouwen en zelf heb ik op enkele belangrijke momenten mijn steentje bijgedragen. Jammer dat corona opnieuw stokken in de wielen stak, want zo ben je weer uit de flow. We waren uiteraard liever aan die stijgende lijn blijven werken.”

Waar had jij de lat gelegd dit seizoen?

“Ik vind dat we in eerste instantie het behoud moesten afdwingen en dat we dan met Kerstmis rustig konden bekijken hoe ver onze ambities konden reiken. Maar dat is nu helemaal anders gelopen.”

“Nu is het koffiedik kijken. Ik hoop dat we vanaf volgende maand weer aan de groepstrainingen kunnen beginnen, maar ik durf dat niet met zekerheid te zeggen. Misschien zal het allemaal nog wat langer duren.”

“Intussen zijn we allemaal wel weer met onze loopschema’s aan de slag gegaan. Zin om te lopen heb ik in elk geval. Je bent buiten, kunt je zinnen eens verzetten en je conditie op peil houden. Want ik wil 100% klaar zijn als de competitie weer opstart.”

Ben je tevreden met 6 op 12?

“Goh, 9 op 12 zat er zeker in. Die nederlaag in Pelt verdienden we niet. Maar met “als” en “indien” koop je niks.”

“Het is zaak om vooruit te kijken en de focus meteen weer te hebben. Dat is niet evident. Je bent uit dat systeem van trainen en matchen spelen, de automatismen gaan er wat uit.”

“Er zijn volgende maand 3 oefenwedstrijden ingelast, dat is wel een voordeel. Het is afwachten of ze mogen plaatsvinden, maar die matchen zullen ons wel helpen om er in januari opnieuw te staan.”

Wat doe jij om je toch een beetje te amuseren?

“Ik ben nu aan het einde gekomen van 2 weken thuiszitten. Ik ben leraar LO in een middelbare school en aangezien de vakantie met een week verlengd is, heb ik 2 weken niet gewerkt.”

“Maandag beginnen mijn vrouw, die ook in het onderwijs actief is, en ik er weer aan. Ook daar is het afwachten hoe en wat, want het is heel moeilijk om je met LO 100% aan de coronaregels te houden. Ik vermoed dat ik meer zal moeten overschakelen op de droge theorie.”

“Thuis houd ik me nu veel bezig met mijn kindje, want wij zijn sinds kort papa en mama geworden. Dat is plezant. Verder doe ik vanalles in ons huis.”

“Of ik contact heb met de ploegmaats? Ja, via whatsapp. Die berichtjes houden ons bij elkaar. Af en toe stuurt de coach ook eens iets om te vragen hoe het met ons gaat.”

Bedankt voor de babbel, Nick, en hopelijk tot snel in betere tijden!