Ex-Racing-doelman Jo Engelborghs (49) is overleden

Slecht nieuws op vrijdag 13 november: Jo Engelborghs is gestorven. De voormalige keeper was nog maar 49 jaar.

Jo is onverwacht overleden. Het nieuws bij wie hem kende, slaat in als een bom. Ook bij onze sportief manager Marc Ghys, die met Jo werkte.

“Jo heeft in twee periodes voor Racing gespeeld”, zegt Marc. “Hij was van Boom en is bij ons aangekomen als 2e doelman.”

“Jo was een keeper die er echt voor ging. Hij werkte hard op training en had een heel goeie mentaliteit. Hij was scherp afgetraind, had een goeie reflex op de lijn en las het spel zeer goed.”

“Hij was als het ware het verlengstuk van de trainer op het veld, al op jonge leeftijd. Een schitterende kerel om mee samen te werken.”

Eind september werd Jo Engelborghs 49 jaar. Zijn dood komt veel te vroeg. Marc Ghys reageert dan ook aangeslagen op het tragische nieuws.

“Ik heb Jo goed gekend. Toen ik in 2011 T1 was van Racing, was Jo onze kine. Hij had een praktijk in Boom. Op een gegeven moment was Sander Kevelaerts geblesseerd en heb ik aan Jo gevraagd of hij in doel wilde staan.”

“Hij reageerde daar een beetje afwachtend op. Je moet weten dat het een match op Boom was, waar Jo heel wat jaren onder de lat had gestaan.”

“Uiteindelijk heeft Jo het toch gedaan. Een woensdagavond, de eerste match van de competitie. Dat was in een ploeg met Gloub, Tuteleers, Seminck, Spinelli, Beckers, Van Dorpe, Hmouda, De Saeger, Spreutels en Weydisch. Jo was toen al 39 jaar. De match eindigde op 1-1, Jo keepte een goeie match.”

“Dit nieuws komt hard binnen. Ik heb in mijn archief nog krantenknipsels liggen waar Jo mee op staat. Enkele jaren geleden zag ik hem nog op Duffel, waar zijn zoon speelde en waar hij kine van de jeugd was.”

Bedankt voor de mooie woorden over Jo, Marc.

Racing Mechelen wenst de familie en vrienden van Jo Engelborghs heel veel sterkte met dit verlies.

Jo Engelborghs tijdens Boom-Racing op 20/8/2011 (foto’s van bloggen.be/kapelseracingvrienden):