Vrijdag 30/7 op Oscarpelouza Zomert: ambiance met Checkpoint Charlie

Deze maand organiseert Oscarpelouza – i.s.m. de Stad Mechelen en Mechelen Feest vier events onder de naam: “Oscarpelouza Zomert”.

“Oscarpelouza Zomert” is een zomerbar met heerlijke, verfrissende drankjes, lekkere snacks én live-optredens van 20u tot 21u.

De deuren van de zomerbar openen telkens vanaf 18u30, de avond wordt om 01u00 afgesloten.

Tijdens Oscarpelouza Zomert kunt u ook uw abonnement voor het nieuwe seizoen aanschaffen of – indien u online bestelde – het abonnement afhalen!

Welke optredens zijn er geprogrammeerd?
vrijdag 9 juli: Rune


Rune Van den Notelaer was van jongsaf aan gepassioneerd door muziek. Op 13-jarige leeftijd begint ze met gitaarlessen om zichzelf te begeleiden. Haar eerste echte optreden is haar deelname aan de talentenjacht “Lokale Helden” in 2014 in Keerbergen.

Rune heeft een warme stem, die kan ontroeren in rustige balades, maar evengoed up-tempo nummers aankan, wat in de smaak valt bij het publiek en haar optreden niet onopgemerkt laat voorbijgaan. Rune zingt vooral covers van bekende nummers uit verschillende genres.

Ze trad o.a. op in het Q-music Beach house, Suikerrock en Maanrock.

In 2019 nam Rune deel aan “The Voice van Vlaanderen”. Ze kwam terecht in het team van Koen Wauters en schopte het tot de eerste live show. In datzelfde jaar besloot Rune om resoluut voor haar muziek te kiezen en is ze ook volop bezig met het schrijven van eigen nummers.

Ze verzamelde een band rond zich met ervaren muzikanten.

Meer info: www.runemusic.be

vrijdag 16 juli: Tolk (reserveren niet nodig)


Tolk brengt Pop-Rock in het Nederlands.

De band is ontstaan eind 2015 en is samengesteld uit een groep vrienden uit (groot-)Mechelen die na de nodige gezins-(uitbreidings)toestanden weer zin hadden om samen muziek te maken.

Engelse pareltjes worden vertaald maar ook de klassiekers van de Lage Landen worden niet vergeten. Dit alles wordt aangevuld met eigen nummers . De songs worden met een hard, grappig of melancholisch kantje uitgevoerd.

De samenstelling van de band:
Lieven VDB zang & gitaar
Derrick VV bas
Filip L drums
Pat D zang & keys
Jeroen DH zang & gitaar
Lore VDB zang

Hun website: tolk-muziek.be/

vrijdag 23 juli: Identity & Guests (reserveren niet nodig)


Identity is een hiphop/rap-artiest uit Mechelen met vooral Nederlandse, maar ook Engelse lyrics in alle flows en stijlen.

Zijn performance? Sterke teksten om naar te luisteren, met harde beats om op te bouncen.
Sinds zijn 14de schijft hij voor zichzelf met als rolmodellen de rappers Tupac, Biggie en in de Vlaamse scene Safi.

Na veel twijfelen is hij in oktober 2016 in de studio gekropen. Zo is alles aan het rollen gegaan en heeft hij in de voorbije jaren niets anders gedaan dan schrijven, tapen, mixen en optreden om zichzelf te bewijzen.

Meer info: rockrally.humo.be/bands/identity/ of www.facebook.com/TheofficialIdentity/

vrijdag 30 juli: Checkpoint Charlie (reservatie noodzakelijk!)


Checkpoint Charlie hebben we al een paar op OVK aan het werk hebben gezien. Het is een coverband die niet klinkt als een coverband!

Ze spelen bekende rock/pop-toppers waarheidsgetrouw en muzikaal op hoog niveau. Ambiance verzekerd!

Ze zorgen ervoor dat je de populairste rock, pop en dance meezingt, meedanst, meespringt, meebrult! Het uniform dragen ze speciaal voor de ladies.

Checkpoint Charlie drong door tot in de locatie-finale 2017 van de prestigieuze Benelux band-competitie ‘The Clash of the Coverbands’ en stapelde gedurende de voorbije 3 jaar bijna 100 geslaagde optredens op, met als hoogtepunten o.a. de Gentse Feesten, Parkpop, Lochtfest, Kanaalfeesten en Kotweekend.

Sinds 2020 zijn ze te boeken via de belangrijkste artiestenbureaus van Vlaanderen (Philippe Draps, Thienpont, House of Entertainment, Partyfun,…)

Lees meer: www.checkpointcharlie.be

Het reservatieformulier:

Oscarpelouza in de media