Vooruitblik op Lille-Racing: “Nesta Vallez 6 tot 8 weken out met enkelblessure”

Zaterdag match 2 voor Racing: een verplaatsing naar Lille United. De Kempenaren promoveerden in de zomer samen met Racing vanuit 3e naar 2e amateur.

De 2-3 tegen Tongeren ligt menig Racinger nog vers in het geheugen. De late 2-2 leek Racing een punt op te leveren, tot de bezoekers een 3e keer toesloegen.

Maar dat is verleden tijd. Greg Vanderidt en zijn manschappen hebben de knop snel omgeschakeld.

Coach, is de teleurstelling van Tongeren bij jou en de spelers snel verteerd?

“Bij mij eerlijk gezegd wel. Dit had vooral te maken met onze sterke prestatie.”

“Ik heb mijn spelers dan ook gefeliciteerd met hun wedstrijd, want buiten enkele details had ik daar weinig op aan te merken.”

“De spelers hebben gewoonlijk wat langer nodig om de verloren punten volledig te verteren. Dat is normaal, want tenslotte zijn zij niet beloond geweest voor hun inspanningen.”

Is alles goed verlopen deze week op training?

“Zeker, ik kan niet genoeg benadrukken hoe tevreden ik ben over de inzet en overgave die we telkens weer op training zien.”

“Het kan niet anders dan dat de spelers daar vroeg of laat de vruchten van plukken.”

Wie mis je tegen Lille? 

“Jens De Paepe was begin van de week, na een vervelende tik op zijn knie, aan verzorging toe, maar dat is ondertussen 100% in orde. We doen het dus met dezelfde kern als verleden week.”

“Nesta Vallez was sinds zondag volledig fit en was weer met de groep aan het meetrainen, maar jammer genoeg heeft hij dinsdag de ligamenten in zijn enkel gescheurd. Hij maakte een ongelukkige beweging zonder tegenstander in de buurt, echt jammer. Nesta zal hij tussen de 6 en 8 weken out zijn.”

“Nick Spaenhoven trainde dinsdag en woensdag met de groep, zonder reactie aan zijn knie. Dat betekent dat we met hem stilaan kunnen toewerken naar zijn comeback.”

Zijn het geen speciale omstandigheden in Gierle, waar de match op een kleiner veld en kleine accomodatie gespeeld wordt?

“De staat van het veld, de grootte enzovoort tellen voor de twee ploegen. Daar wil ik me alvast niet achter verstoppen.”

“De supporters staan nog dichter bij de spelers, dat heeft ook zijn charmes.”

Waar liggen de sterktes van Lille?

“Lille heeft zeer goede transfers gedaan deze zomer. Het blok dat ze hadden, is behouden en dat is versterkt met enkele sterke individuele spelers die het verschil kunnen maken. Dat bleek vorige week tegen de beloften van Beerschot, waartegen ze nooit in de problemen gekomen zijn en met 0-2 wonnen.”

“Ze zijn niet te betrappen op defensieve foutjes en wachten geduldig hun kansen af. Als het kan, kunnen ze ook op balbezit spelen. Dat heeft me het meeste (positief) verrast verleden week.”

Veel succes zaterdag tegen Lille, Racing!

Supporters, op post om de ploeg te steunen. De aftrap is al om 18u (!).

Lees ook:
de buscombi en de tickets voor Lierse Kempenzonen – Racing
lees dit als je zaterdag naar Lille United-Racing gaat kijken